Oscar: Se, hvilken filmekspert der gættede flest af årets vindere

Oscar: Se, hvilken filmekspert der gættede flest af årets vindere
Foto: Oscar.org

Igen i år gættede syv af landets fremmeste filmeksperter på alle vinderne ved årets Oscar-show. Det var en aften, der bød på flere overraskelser undervejs – både i de store og i de mindre kategorier – og det gik hårdt ud over vores paneldeltagere. Sidste år havde vinderen således hele 19 rigtige, mens førstepladsen i år måtte nøjes med 17 rigtige ud af de 24 priser.

Bedst til gæt var vært på DR’s Filmselskabet Maria Månson, der som den eneste havde luret, at Sam Smith ville løbe med prisen for bedste sang for Bond-balladen ‘Writings on the Wall’.

Lige efter fulgte 16:9’s redaktør Andreas Halskov, vært på Radio 24syvs StreamTeam Frederik Dirks Gottlieb og CPH:PIX’ Oscar-ekspert Lars B. Frahm med 16 rigtige. Alle havde de et godt øje til ‘Mad Max: Fury Road’ i de tekniske kategorier, hvilket bragte dem i forrest i feltet.

Informations filmredaktør Christian Monggaard måtte nøjes med en midterplacering og 15 rigtige, mens Politikens filmanmelder Katrine Hornstrup Yde og Soundvenues egen Oscar-ekspert Mads Kjær Larsen skrabede bunden med 13 rigtige.

Kjær Larsen må især græmme sig over at have skiftet sit valg af bedste film-vinderen fra ‘Spotlight’ til ‘The Big Short’ få dage før showet. Men er det nogen trøst, var han og Christian Monggaard de eneste i panelet, der havde forudset, at ‘The Revenant’ ikke ville vinde.

Læs også: Kommentar – Oscar var på Walk of Shame i højt humør, men den går ikke næste år

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af