Fra Leo til Depp: Otte skuespillere, vi håber aldrig falder for superheltefristelsen

Ben Affleck spiller superhelt for anden gang, når han inkarnerer den maskerede hævner i ‘Batman v Superman’. Her er otte skuespillere, som vi håber aldrig falder for fristelsen.

shutter_island_leonardo_di_caprio_large_2010
1. Leonardo DiCaprio

Det var, som om filmverdenen sukkede af kollektiv forløsning, da Leonardo DiCaprio – den pæne, ufejlbarlige, modne skuespiller – omsider slog næverne om en gylden statuette. Endda selv om hans præstation i ’The Revenant’ var mere ærefrygtindgydende end teknisk prangende.

Der er en grund til, at DiCaprio har hele branchens udelte goodwill: Ikke kun har han alle dage ageret afbalanceret og sympatisk i medierne, han har også valgt sine roller med omhu og dedikation. Han har sjældent ladt kommercielle kalkuler sabotere sin higen efter kunst og hele karakterer, og det har udmundet sig i et CV så godt som blottet fra pletter.

Om man vil det eller ej, er det et sats at iklæde sig superheltenes ikoniske gevandter – bare spørg stjerner som Ryan Reynolds og George Clooney – og DiCaprio har af samme årsag tidligere takket nej til både Batman-højrehånden Robin i Joel Schumachers herostratisk famøse ’Batman & Robin’ samt stjernekrigens Anakin Skywalker (om sidstnævnte er superhelt kan dog diskuteres).

Imidlertid udelukker DiCaprio ikke muligheden for at debutere i superhelteland: »Man ved aldrig. Man ved aldrig. De er blevet bedre til at skabe komplekse karakterer i de film. Jeg udelukker intet«, har han sagt til ShortList.

Et diplomatisk svar eller et reelt forvarsel? Vi håber på det første.

Annonce
Soundvenue 1 / 8 Soundvenue