‘Avengers’-instruktør Joss Whedon: ‘Age of Ultron’ gjorde mig til en »sørgelig fiasko«

‘Avengers’-instruktør Joss Whedon: ‘Age of Ultron’ gjorde mig til en »sørgelig fiasko«
Joss Whedon (t.v.) på settet til 'Avengers' med Samuel L. Jackson (t.h.)

Joss Whedon er en af de mest popkulturglade og sci-fi-fascinerede filmskabere i Hollywood. Med serierne ‘Buffy: The Vampire Slayer’ og ‘Angel’ på cv’et samt manuskriptleveringer til ‘Toy Story’ og ‘Alien: Resurrection’ har Whedon for længst skrevet sig ind i popkulturhistorien.

Men måske blev det for meget for Whedon, da han tog de storstilede ‘Avengers’-film på sig både som instruktør og manuskriptforfatter? Reaktionerne på den kritiserede efterfølger ‘Avengers: Age of Ultron’ fik i hvert fald den garvede herre til at tvivle.

»Jeg skabte den her fortælling, hvor jeg ikke rigtigt havde lykkedes… og jeg tror, at det gjorde filmen, studiet og mig selv uret«, sagde han ved Tribeca Film Festival. »Det faktum, at Marvel gav mig denne her chance to gange, er så skørt… og dét, at jeg kom ud af det med følelsen af at være en sørgelig fiasko er også skørt, og ikke på en cute måde«.

Whedon forklarede desuden, at filmen ikke levede op til hans egne forventninger, og en af forklaringerne lød, at historien var for personlig. Hidtil har det ellers lydt, at instruktøren generelt var meget stolt af ‘Avengers: Age of Ultron’.

Superheltegenren er lagt på hylden for nu, da Whedon er i gang med et nyt projekt, afslørede han ved samme lejlighed. »Det er helt sikkert en afstikker – ikke fra de ting, jeg holder af, men fra den slags historiefortælling, jeg har lavet«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af