Før den nye Spider-Man: De største skuespillergennembrud og mest sviende fiaskoer fostret af Hollywoods superheltefilm

På torsdag gør unge Tom Holland entré som den nye Spider-Man i ’Captain America: Civil War’ med udsigt til en solospillefilm i 2017. Og selvom superheltegenren hyppigt bliver anklaget for at spille sikkert, har den faktisk fostret flere storstjerner in spe. Vi fremhæver fem – og slutter på tre, der var tæt på at få karrieren smadret ved at tage kappen på.

1. James Franco i ’Spider-Man’ (2002)

James Franco slog igennem på tv som Daniel Desaro i ’Freaks & Geeks’, men den film, der indprentede ham på nethinden hos et bredt publikum, var Sam Raimis ’Spider-Man’, hvor han indtager rollen som Edderkoppedrengens bedste ven og nærmeste fjende.

Harry Osborne var en kæk og glat figur, men Franco formåede at nuancere rollen og fortællingen om den forsømte søn, der mærkede presset fra en evigt skuffet far og led under den manglende kærlighed fra drømmepigen, mens hans kiksede bedste ven tog verden med storm. Hans udvikling gennem de tre ’Spider-Man’-film satte øjeblikkeligt Franco på stjernekortet med penge, popularitet og paparazzi som resultat.

’Spider-Man’-filmene var dog samtidig symbolet på alt, hvad den egensindige multikunstner hadede ved Hollywood, og hans udvikling herfra er bemærkelsesværdig. Det er de færreste, der går fra store Hollywood-blockbustere til skolebænken på college og småroller i mindre film for siden at træde i karakter som veritabel uforudsigelig kunstner med et væld af projekter i støbeskeen. Franco valgte med hjertet frem for pengepungen, men ’Spider-Man’ var en vigtig milepæl for ham – her blev han så kendt, at dørene åbnedes for ham.

Soundvenue 1 / 8 Soundvenue
Advertisement