Marvel svarer igen på kritikken af Tilda Swinton-rolle i ‘Dr. Strange’

Marvel svarer igen på kritikken af Tilda Swinton-rolle i ‘Dr. Strange’

Bliver Hollywood aldrig klogere, eller er publikum alt for sensitive?

Uanset hvilken side man stiller sig på, folder en ny whitewashing-skandale sig for tiden ud i Hollywood.

Det drejer sig om castingen af Tilda Swinton i den kommende ‘Doctor Strange’-film. Swinton er blevet castet som Doctor Stranges lærermester The Ancient One, der i tegneserierne er mere mand end kvinde og mere tibetaner end brite.

Mange fans er svært utilfredse med valget af Swinton, og nu har Marvel måttet taget til genmæle i en officiel pressemeddelelse: »Marvel har meget mangfoldighed i castingen af sine film og tager ofte afstand fra stereotyper og kildematerialet for at bringe MCU (Marvel Cinematic Universe, red.) til live«, skriver de.

»The Ancient One er ikke eksklusiv for én karakter, men mere et navn der bliver videregivet gennem tiden, og i denne film er kropsliggørelsen af navnet keltisk«, fortsætter de.

Marvel fremhæver yderligere, at de ikke ville forveksle The Ancient One-karakteren med Batmans tibetanske lærermester i ‘Batman Begins’, og at de gennem castingen har forsøgt at tage afstand til denne. Filmens manuskriptforfatter C. Robert Cargill beskrev i et talkshow også en anden sandhed, nemlig at man er gået uden om tibetanske associationer, da det kunne støde det kinesiske marked, som er afgørende for indtjeningen.

Swinton har også selv kommenteret på kritikken via The Hollywood Reporter: »Tja, det er egentlig ikke en asiatisk karakter – det er, hvad jeg vil fortælle dig om det. Jeg blev ikke bedt om at spille en asiatisk karakter, det kan du være helt sikker på«.

Læs også: Hollywood whitewashing: Scarlett Johansson som japansk cyborg i ‘Ghost in The Shell’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af