Cannes: Her er de 10 film, vi glæder os mest til på årets festival

Foto: Kelly Walsh
Folk som Adam Driver, Shia LaBeouf, Charlize Theron og Viggo Mortensen indtager lærredet i den perlerække af film, der får verdenspremiere på årets vigtigste festival i Cannes, der starter på onsdag. Vores filmredaktør er på pletten og har her udvalgt de film, han nærer størst forhåbninger til.

1. ’Paterson’

Jim Jarmusch er dobbeltaktuel på årets Cannes-festival. Hans Iggy Pop-dokumentar ’Gimme Danger’ vises uden for konkurrence, mens ’Paterson’ konkurrerer om Guldpalmen.

Og der er al mulig grund til at have store forhåbninger til den garvede indie-mesters nye film. Hans seneste, vampyrfilmen ’Only Lovers Left Alive’ var usandsynligt cool og melankolsk, og efter en årrække med tørke virker det således til, at Jarmusch er tilbage i storform.

At den måske sejeste skuespiller overhovedet i disse år, Adam Driver, har hovedrollen i ’Paterson’, hjælper absolut også på sagen. Driver spiller Paterson, der er buschauffør i byen… Paterson. Her laver han et roligt hverdagsliv med gåture med hunden og digte i sin notesbog, mens hans hustru, Laura, til gengæld er præget af nyslåede drømme.

Filmen virker til at dyrke den slags hverdagspoesi, som Jarmusch allerede gjorde til sit varemærke med gennembruddet ’Stranger Than Paradise’ fra 1984.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold