Forløberne for ’Game of Thrones’: De største twists i nyere tv-historie

’Game of Thrones’ excellerer i skrækindjagende overraskelser og har absolut ikke holdt sig tilbage i den nye sæsons første to afsnit. Vi benytter anledningen til at kigge på nogle af de mest mindeværdige twists and turns i nyere tv-serier – forfædrene til ’Game of Thrones’, om man vil. Behøver vi advare om spoilers?

1. ‘Lost’ – manden i kisten

ABC’s mysteriedrama er en af de mest chokrige serier i historien, og det er nærmest umuligt at vælge ét twist frem for et andet. Starten på sæson 2, hvor vi introduceres for Desmond i The Hatch? Starten på sæson 3, hvor vi introduceres for, hvem The Others i virkeligheden er?

Man så ’Lost’ med kæben hængende ved gulvtæppet, og ét af de helt store twists, der strakte sig over mange afsnit, knyttede sig til en kiste, hvis indhold vi længe var uvidende omkring. I et flashforward (det var i sig selv et twist af format, da man fandt ud af, at det, man troede var et flashback i slutningen på sæson 3, i virkeligheden var et flashforward) er Jack til begravelse som eneste gæst, og først i slutningen af sæson 4 finder vi ud af, hvem der gemmer sig i kisten: John Locke!

Siden erfarer vi også, at denne troens mand, som fik sin førlighed tilbage på øen, blev dræbt af Ben Linus, der kvæler ham kort efter have reddet ham fra selvmord. Og så skal Locke med tilbage til øen, for ellers… et eller andet i det kryptiske plot. Spændende var det i hvert fald!

Annonce
Soundvenue 1 / 10 Soundvenue