‘Game of Thrones’: Hvem er det nu, onkel Benjen er?

‘Game of Thrones’: Hvem er det nu, onkel Benjen er?

(Spoilers for sjette afsnit af sjette sæson ‘Game of Thrones’)

Sjette afsnit af ‘Game of Thrones’ startede med en overbevisende redningsaktion, hvor en mørk skikkelse brugte både le og ildkugler til at dræbe de White Walkers, der havde forfulgt Bran og Meera Reed, siden de forlod The Three-Eyed Ravens hule.

Da den mørke skikkelse lod sine ansigtsklæder falde, kunne Bran konstatere, at det var hans onkel Benjen. »Benjen hvem?«, kunne mange så nok friste sig selv til at spørge, men faktisk har vi både hørt og set Benjen Stark, der spilles af Joseph Mawle, før.

Benjen Stark er Ned Starks lillebror og den eneste overlevende i søskendeflokken. Han har været First Ranger ved The Night’s Watch, indtil han red nord for The Wall og aldrig vendte tilbage. Det skete i sæson 1, og allerede i allerførste afsnit af ‘Game of Thrones’ mødte vi Benjen Stark. Han var med til middagen, hvor King Robert blev budt velkommen til Winterfell og det var ham, der foreslog Jon Snow at rejse til The Wall og dedikere sit liv til The Night’s Watch.

Game-of-thrones-jon-snow-benjen
Benjen og Jon Snow i ‘Game of Thrones’, sæson 1, episode 3.

Efter Benjens forsvinding, og en ihærdig søgen efter ham, er vi kun stødt på ham som ung i Brans visioner. Men nu er han her igen – ganske vist i en medtaget tilstand, næsten mere død end levende, efter han blev dræbt af White Walkers og bragt til live af Children of the Forest.

At Benjen viser sig at være en living dead, har selvfølgelig fået fanteoretikere til at klappe i hænderne af glæde, for det understøtter fornemt en teori, der længe har været diskuteret. Benjen kan nemlig vise sig at være karakteren Coldhands, der tidligere er blevet omtalt i ‘A Storm of Swords’, hvor denne hemmelige skikkelse redder Gilly og Sam og senere hjælper Bran og co. til The Three-Eyed Ravens gemmested.

Coldhands har fået sit navn på grund af sine iskolde hænder, som han selv forklarer skyldes, at han er en living dead. Han er iført en Night’s Watch-kappe og er allieret med The Three-Eyed Raven. Det lyder jo umiskendeligt som Benjen.

George R.R. Martin har ellers tidligere afvist, at denne teori er sand, men måske tager D.B. Weiss og David Benioff sig nogle friheder i sjette sæson, når det kommer til historien om onkel Benjen?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af