Nicolas Winding Refns ‘The Neon Demon’ får en ny smuk og foruroligende trailer

På torsdag i næste uge bliver Nicolas Winding Refns nye film, ‘The Neon Demon’, vist for den internationale presse i Cannes, og dagen efter afholdes den officielle gallapremiere samme sted.

Om filmen har en chance for at løbe med Guldpalmen på festivalen, må tiden vise, men i så fald vil det være et meget sjældent eksempel på, at noget, der ligner en genrefilm, løber med æren.

‘The Neon Demon’ læner sig nemlig op af horrorgenren, men naturligvis – det er jo en Refn-film – er det langt fra en konventionel gyser, hvilket den nye trailer da også antyder.

Her dominerer den drømmeriske stemning fra L.A. og flere gudesmukke tableauer, før tingene tilsyneladende spidser foruroligende til i historien om den unge modelaspirant Jesse (Elle Fanning), der kommer til byen og hurtigt bliver ophøjet som den nye stjerne – til stor fortrydelse for blandt andre den etablerede model Sarah (spillet af topmodellen Abbey Lee, der slog filmisk igennem i ‘Mad Max: Fury Road’), som vi ser med en tåre i øjenkrogen i traileren.

Det er i det hele taget et spændende cast, Nicolas Winding Refn liner op for os. Ud over Fanning og Lee får vi et glimt af Desmond Harrington (kendt som Quinn i ‘Dexter’) som fotografen Jack, Karl Gusman (fra Gaspar Noés ‘Love’) som Jesses kæreste, Christina Hendricks (fra ‘Mad Men’) som chefen for et modelbureau og Jena Malone som modellernes makeupartist.

Også Keanu Reeves og Alessandro Nivola er på rollelisten, men det er dog kvinderne, der spiller den altafgørende rolle – for første gang i Nicolas Winding Refns nu 10 film.

‘The Neon Demon’ får dansk premiere 9. juni.

Annonce