»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Rangering: De bedste gangstere i nyere tv-historie – fra ’The Sopranos’ til ’Fargo’

Gangsterne har levet i sus og dus i det nye årtusinds tv-guldalder, hvor antihelte og maskuline forfaldsfigurer har sat dagsordenen. Men hvilken forbryderboss eller håndlanger har egentlig været den mest mindeværdige? Her er vores bud i anledning af premieren på tredje sæson af én af tidens bedste gangsterserier, ’Peaky Blinders’, der nu kan ses på C More.

JUSTIFIED-mags
10. Mags, ’Justified’

Mændene dominerer unægteligt, når man zoomer ind på horden af gangstere fra de seneste årtiers tv-serie. Men to kvinder har alligevel spillet sig ind på denne liste, og vi lægger ud med Mags Bennett fra FX-serien ’Justified’, spillet af altid gode Margo Martindale (jep, hende der i ’BoJack Horseman’ konsekvent omtale som ’Character Actress Margo Martindale’).

Mags er matriarken i den outlaw-familie, som Timothy Olyphants county sheriff kommer på kant med i anden sæson. Hun er det intelligente overhoved i en familie af hillbillies, og bag den moderlige varme gemmer der sig en kynisk gangsterboss og morder, der har overtaget forretningen fra sin afdøde mand. Hendes dødbringende drik, ’Apple Pie’, er et uforglemmeligt mordvåben, men det interessante ved Mags er, at hun ét eller andet sted mener sine grumme handlinger godt.

Hun vil det bedste for sin familie, og man er aldrig i tvivl om hendes menneskelighed. En nuanceret gangsterfigur.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue