Sam Mendes bekræfter: Giver Bond-stafetten videre til ny instruktør

Sam Mendes bekræfter: Giver Bond-stafetten videre til ny instruktør

Imens det endnu er uvist, hvem der overtager James Bond-rollen efter Daniel Craig – og om Craig overhovedet er helt færdig som agent 007 – er det til gengæld sikkert, at der fra og med den næste film sker rotation i instruktørstolen.

Sam Mendes, der har instrueret de to seneste Bond-film, indikerede allerede sidste sommer, at ‘Spectre’ kunne blive hans sidste job for franchisen, og ifølge Indiewire har den engelske instruktør nu endegyldigt bekræftet, at han giver stafetten videre.

Sam Mendes delte nyheden i går under Hay Festival of Literature i Wales og sagde blandt andet om sin tid som Bond-instruktør:

»Det var et fantastisk eventyr, jeg elskede hvert et sekund. Men jeg tror, det er en andens tur nu (…) Jeg er en historiefortæller. Og i sidste ende vil jeg gerne lave historier med nye karakterer«.

Sam Mendes fortalte desuden, at han håber, at den næste Bond-instruktør vil komme fra en uventet kant, som Mendes, der er bedst kendt for de eksistentialistiske dramaer ‘American Beauty’ og ‘Revolutionary Road’, selv gjorde det. Der er bred enighed om, at instruktøren har gjort et flot stykke arbejde med ‘Skyfall’ og ‘Spectre’, hvoraf især førstnævnte scorede flotte anmeldelser.

Mendes knyttede også en kommentar til spekulationerne om, hvem den næste Bond-skuespiller bliver – og her bliver graden af likeability hos masserne altså ikke udslagsgivende:

»Det er ikke et demokrati… Barbara Broccoli bestemmer, hvem der bliver den næste Bond, punktum«.

Læs også: Mere end spekulationer? Tom Hiddleston måske tæt på at gafle James Bond-rolle

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af