Se Steven Spielbergs tale til nyudklækkede Harvard-studenter – om sine film, fortiden og Donald Trump

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Steven Spielberg holdt i går tale for hundredevis af nyuddannede Harvard-studerende i den årlige commencement speech-tradition. Den passionerede filmmand havde meget på dagsordenen i sin 20 minutters tale, hvor han fik namedroppet stort set alle sine film, men ikke uden grund.

Udgangspunktet i talen var et dramaturgisk begreb: »Hvad I vælger at gøre nu herfra er, hvad vi i filmene kalder det karakterdefinerende øjeblik«, sagde han og opfordrede tilhørerne til at lytte til deres intuition i livets valg. Han talte om vigtigheden af fortiden og at forstå den, og hvordan det var en grundene til at, han ofte laver film baseret på virkelige fortællinger.

»Mit job er at skabe en verden, der holder i to timer. Jeres job er at skabe en verden, der holder for evigt«, fortalte han de unge studerende, som han ønskede en Hollywood-happy ending og opfordrede til at »earn this!«, som Captain Miller ville sige det i ‘Saving Private Ryan’.

Spielbergs tale, som du kan se ovenfor, er fuld af filmreferencer, moraler og gode intentioner, men han holdt sig heller ikke tilbage fra at prikke diskret til den politiske situation. Og selvom Trump aldrig blev nævnt direkte, var ingen i tvivl om, hvem han mente, da han sagde: »Alle i livet har brug for en skurk at stå i mod, og I er heldige«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af