Frank Hvam-scenen i ‘Game of Thrones’ afføder ny, plausibel fanteori

Frank Hvam-scenen i ‘Game of Thrones’ afføder ny, plausibel fanteori

Spoiler-alert: Læs først videre, når du har set sæsonfinalen. Selvfølgelig)

Cersei dræbte alle og blev regent, Arya fik streget endnu et navn fra sin dødsliste, Daenerys begav sig ud på sit store erobringstogt, og Jon Snow blev hyldet som King in the North.

Men den vigtigste scene i sæsonfinalen på sjette sæson ‘Game of Thrones’ var uomtvisteligt den, hvor Frank Hvam var iklædt munkekostume og tykke briller og vrissede af familien Tarly, da de ankom til The Citadel.

Okay, måske var det mest med danske øjne, at den få minutter lange scene virkelig stak ud. I første omgang i hvert fald. For faktisk har netop Sam/Hvam-mødet nu sat gang i ivrige spekulationer hos årvågne amerikanske medier.

Flere medier har nemlig bemærket, at den store lysekrone, som Sam beundrer i det imponerende Citadel bevogtet af overbibliotekar Frank Hvam, er den samme, som vi ser i et flygtigt glimt i den faste titelsekvens, der hver uge indleder ‘Game of Thrones’.

Got chandelier

 

Got credits
Og den slags sammenfald lader ægte ‘Game of Thrones’-nørder selvfølgelig ikke passere. Siden biblioteket er så markant til stede i introsekvensen, må det have en stor betydning for seriens univers, lyder argumentet. Og scenen danner derfor grobund for en interessant teori om Samwell Tarly, eller måske hans søns, skæbne.

Teorien, som præsenteret af blandt andet Uproxx og TV Guide, lyder, at The Citadels tilstedeværelse i credit-sekvensen antyder, at nogen skal skrive den historie, som vi i serien ser udfolde sig, ned, så kommende generationer kan få den beskrevet og lære af den. George R.R. Martins bogserie hedder trods alt ‘A Song of Ice and Fire’, hvilket antyder, at kampen om tronen vil blive en legende på linje med de andre fortællinger – songs – om gamle konger, vintre, white walkers og herskere, som vores karakterer selv har fået læst højt som børn.

Og faktisk tjener Frank Hvam meget konkret som belæg for denne teori, eller nærmere bestemt: Hans briller gør.

Hvam læser i en bog med forstørrelsesbriller, da Sam, Gilly og Sam træder ind, og de kunne godt ligne de linser, der i åbningssekvensen indimellem kører ind over landskabet, før vi zoomer ned, hvilket antyder, at begivenhederne i Westeros bliver set gennem et filter, en lup. Se 11 sekunder inde:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Som den årvågne ‘Game of Thrones’-seer sikkert allerede har regnet ud, lyder teorien således videre, at det er enten Sam eller hans søn, Sam, der en dag kommer til at nedfælde historien om Jon, Daenerys, Cersei og de andre.

Sam er som bekendt kommet til The Citadel for at blive maester og hjælpe Jon Snow med at finde nøglen til, hvordan man bekæmper the white walkers. Og måske er det også hans eneste opgave.

Men teorien virker nu besnærende og giver Samwell Tarly-plottet ekstra vægt.

Læs også: Interview med Frank Hvam – »jeg er bare en idiotisk standup-komiker, som i manges øjne ikke hører til i ‘Game of Thrones’

Læs også: Anmeldelse af sæsonfinalen på ‘Game of Thrones’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af