‘Orange Is the New Black’-kvindernes karrierer uden for fængslet – bedømt på 7-skalaen

De har oddsene imod sig med Hollywoods magre kvinderoller og skuespillerindernes karrieredød efter de 40 – og så har de oven i købet siddet i fængsel. Men flere ’Orange Is the New Black’-skuespillere er så småt gået i gang med karrieren uden for Litchfield, og vi rangerer dem fra værst til bedst ud fra, hvor godt de har klaret overgangen.

taryn-manning-cleveland-abduction

‘Cleveland Abduction’

7. Taryn Manning

Taryn Manning fik sit gennembrud længe før ’Orange Is the New Black’. Rollen som Janeane i ’8 Mile’ bragte hende på radaren, og den prostituerede Nola i ’Hustle & Flow’ markerede hendes flair for at spille underkuede kvinder, der sparer sammen til at kunne slå tilbage.

Den rolle udfolder og perfektionerer Manning i rollen som Tiffany ’Pennsatucky’ Dogget, der gennem ’Orange is The New Black’s tre sæsoner har gennemgået en af de mest interessante udviklinger, fra utilregnelig voldspsykopat til sårbart voldtægtsoffer. Det er en præstation, der kunne have kickstartet karrieren – men ak.

Rollerne er blevet ved med at falde som white trash-USA’s prom queen og i uanseelige lavproduktioner. ’All American Christmas Carol’ om en ung mor, der, ligesom i Charles Dickens ’Et juleeventyr, får besøg af tre ånder fra fortiden, eller ’A Winter Rose’ om en ung håbefuld sangerinde, der prøver at navigere i kærligheden, har de færreste nok hørt om, ikke uden grund. Til gengæld overbeviste hun i tv-filmen ’Cleveland Abduction’ som kidnapningsoffer og i ’A Light Beneath Their Feet’ om psykisk sygdom, men den overordnede kvalitet har manglet.

Der er masser af arbejde til den 37-årige skuespillerinde, men det skyldes nok mere, at hun siger ja til projekter, der ligger under hendes niveau. Hvis ikke Manning ændrer kurs – eller får andre roller tilbudt – vil Pennsatucky stå tilbage som hendes ubetingede mesterstykke.

Karakter: 00

Soundvenue 1 / 7 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold