Problemerne for ‘Rogue One: A Star Wars Story’ vokser: To nye instruktører hentet ind

Problemerne for ‘Rogue One: A Star Wars Story’ vokser: To nye instruktører hentet ind

I sidste uge kom det frem, at Disney forlangte reshoots af den kommende, stærkt ventede ‘Rogue One: A Star Wars Story’, og siden da er rygtebørsen gået amok med anekdoter om Gareth Edwards’ ‘Star Wars’-spinoff, der tilsyneladende er i store problemer.

Disney kritiserede den første udgave af filmen, som de angiveligt mente mindede for meget om en krigsfilm. I følge Making Star Wars skal 40 procent af filmen skydes om over seks uger. En arbejdsopgave, der ikke ligefrem kan betegnes som gængse reshoots, som Disney selv beskriver det, men derimod et forsøg på at ændre filmen radikalt.

Tilliden til Gareth Edwards’ evner er angiveligt også helt i bund. Tony Gilroy – manuskriptforfatteren bag ‘Bourne’-filmene og instruktør på eksempelvis ‘Michael Clayton’ – har sammen med Scott Z. Burns kigget manuskriptet igennem og skrevet det om sidste sommer, og Gilroy er nu blevet hentet ind af Disney til at stå i spidsen for de kommende reshoots, fortæller The Playlist. Yderligere vil stuntmand og instruktør Simon Crane ifølge The Hollywood Reporter også bistå optagelserne.

Ansættelsen af de to medinstruktører virker som en mistillidserklæring til Gareth Edwards. Sidste år fortalte Edwards i et interview med Flicks In the City om sin vision for filmen, og man kan gisne om, at det er denne, Disney nu prøver at tage afstand fra.

»I ‘Et nyt håb’ var de gode virkelig gode og de onde virkelig onde. På den måde handler (‘Rogue One’, red) om en tid, hvor det sorte og hvide var mere moralsk gråtonet«.

Læs mere: Efter ’Rogue One: A Star Wars Story’-traileren: De vigtigste pointer og to store spørgsmål

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af