Stortalentet Anton Yelchin dræbt i trafikulykke i en alder af 27 år

Stortalentet Anton Yelchin dræbt i trafikulykke i en alder af 27 år

Skuespilleren Anton Yelchin, der bedst er kendt for sin rolle i det rebootede ‘Star Trek’-franchise, er død i en alder af 27 år.

»Yelchin blev dræbt i en trafikulykke tidligt i morges«, bekræftede skuespillerens publicist i går, søndag. Ifølge The Hollywood Reporter blev Yelchin fundet i sin indkørsel af sine venner, efter han ikke var dukket op til en prøvesession. Der har umiddelbart ikke været andre biler involveret i ulykken.

Anton Yelchin spillede rollen som Chekov i ‘Star Trek’ fra 2009, ‘Star Trek Into Darkness’ fra 2013 og ‘Star Trek Beyond’, der har dansk premiere den 21. juli.

Det umiskendelige talent viste han dog allermest markant i store roller i mindre, glimrende film. I kærlighedshistorien ‘Like Crazy’ fra 2011 spillede han over for Felicity Jones og understregede, at han var ét af sin generations mest spændende navne. Og i Jeremy Saulniers ‘Green Room’ udgør han et nuanceret menneskeligt udgangspunkt for den blodige historie om et punkband, der kommer i kløerne på en gruppe nynazister (filmen kommer forhåbentligt til Danmark på CPH:PIX-festivalen til efteråret).

Yelchin blev født i Sankt Petersborg i 1989 og emigrerede som helt lille til USA med sin familie. I 2001 fik han et gennembrud som barneskuespiller, da han som 12-årig spillede over for Anthony Hopkins i ‘Hearts in Atlantis’, for hvilken han vandt prisen for bedste skuespiller ved Young Artist Awards.

I 2006 spillede Yelchin med i ‘Alpha Dog’, der også havde navne som Justin Timberlake, Sharon Stone og Bruce Willis på rollelisten. I 2009 landede Yelchin rollen i ‘Star Trek’, ligesom han også var med i ‘Terminator Salvation’. I 2011 havde han hovedrollen i remaket af horrorfilmen ‘Fright Night’, hvor han opdager, at naboen er vampyr. I 2013 havde han en lille, men mindeværdig rolle i Jim Jarmuschs ‘Only Lovers Left Alive’.

Yelchin har indspillet hele fem film, der endnu ikke er kommet ud endnu, heriblandt den nye ‘Star Trek’-film, hvor han gentager rollen som Chekov.