‘Looking: The Movie’: Tv-film lukker HBO-serie smukt og loyalt

‘Looking: The Movie’: Tv-film lukker HBO-serie smukt og loyalt

Da tv-serien ‘Looking’ have premiere på HBO i 2014 vakte den en del opmærksomhed: Her var endelig en moderne dramakomedie, hvor de homoseksuelle karakterer ikke var skønne/skøre sidekicks, men i stedet blev placeret solidt i centrum af fortællingen. Og de lovende første par afsnit præsenterede en gruppe homoseksuelle mænd, der på samme tid var både sympatiske og ‘Girls’-irriterende fejlbarlige i deres søgen efter seksuel adspredelse, parforhold og voksenidentitet i nutidens San Francisco. Den kønne, vægelsindede Patrick (Jonathan Groff) med arbejde i et af Californiens utallige tech-firmaer stod i centrum flankeret af Augustíne (Frankie J. Alvarez) med kunstnerambitionerne og en hang til trekanter og stoffer samt tjeneren Dom (Murray Bartlett) med de flotte øjne, ditto pornstache og en opgivende indstilling til både romantik og drømmen om en dag selv at blive restauratør.

Gennem de tre venner i aldrene 29, 31 og 39 år forsøgte serien at tegne et slags samtidsportræt af vestlige (og mest hvide) homomænd i den kreative klasse med alt, hvad det indebærer af overvejelser om monogami, PREP, hook up-apps, karrierer og familierelationer. Det lidt snævre fokus på et ret specifikt segment af hele LGBT-spektrumet gav mulighed for en detaljerigdom og realisme, som mange seere nok kunne genkende. Men på trods af mange fine øjeblikke, der indimellem mindede om instruktør Andrew Haighs roste snakkefilm ‘Weekend’ indfriede serien aldrig HBO’s forventninger, og selskabet lukkede for kassen efter to sæsoner.

Denne finale-film skal derfor ses som et plaster på såret for seriens trofaste følgeskare, og den er da også primært interessant for seere med kendskab til seriens begivenheder. Der er gået et års tid siden sidste afsnit. Patrick er flyttet væk fra San Francisco, og filmen følger hans besøg tilbage i byen over et par dage i forbindelse med et bryllup.

Patrick spiser god mad med vennerne, drikker, danser, fester, scorer og når undervejs hele vejen rundt blandt seriens karakterer og får talt (ud) med dem. Herunder også de to store love interests, som Patrick fortsat vaklede mellem ved seriens slutning: Den evigt gode Richie (Raúl Castillo) og den charmerende douche Kevin (Russel Towey). Undervejs er der fine dramatiske højdepunkter, og filmen samler i det hele taget godt op på seriens mange løse tråde.

Måske lidt for godt, for det virker lidt påfaldende, at Patrick på den måde får talt ud med alle sine venner og bekendte i løbet af et par døgn. Men fans af serien vil ikke skuffes: Filmen lukker smukt ‘Looking’ helt i seriens tone og ånd.


Kort sagt:
Det var lidt af en kold tyrker for mange seere, da HBO-serien Looking sluttede midt i det hele efter kun to sæsoner. Nu kan man få stillet abstinenserne efter Patrick, Augistíne, Dom og de andre fags og fag hags i ‘Looking’-universet i en finale-film, der på loyal vis sætter punktum for serien.

Tv-film. Instruktion: Andrew Haigh. Medvirkende: Jonathan Groff, Russell Tovey, Tyne Daley, Daniel Franzese. Spilletid: 90 min.. Premiere: Den 24. juli på HBO Nordic
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af