Bliv klar til på lørdag: 10 geniale klip med Louis C.K.

Bliv klar til på lørdag: 10 geniale klip med Louis C.K.

Louis C.K. optræder i Forum i København på lørdag. Som opvarmning til det store show, der er hans første på dansk grund, har vi samlet 10 klip, der viser, hvorfor Louis C.K. er en af de største komikere i sin generation. Han er både provokerende og grænsesøgende, men har også store evner som historiefortæller, når han spinder guld på hverdagssituationer – og ikke mindst sine egne utilstrækkeligheder som mand og far.

På cv’et har Louis C.K. en lang række af tv-serier, han selv har skrevet – blandt andet den geniale ’Louie’ samt den stærkt originale ’Horace & Pete’ – standup-optrædener, sketches fra ’Saturday Night Live’ samt egne, selvproducerede, som han har lagt på nettet.

Stærk dialog om transseksuelle

Louis C.K. er en mand med mange talenter. Det har han blandt andet vist gennem det meget personlige projekt ’Horace and Pete’, en serie han i al hemmelighed har skrevet, instrueret og ikke mindst finansieret. Det har resulteret i en række imponerende afsnit, der balancerer flot mellem stærk komik og drama.

Denne ’morgenen efter’-scene er et glimrende eksempel på Louis C.K.’s evne til med udgangspunkt i comedy at bygge en meget spændende scene op. Hans karakter spiser morgenmad med en kvinde, han har været i seng med for første gang, og hvis det ikke er akavet nok i sig selv, drager hun tvivl om, hvorvidt hun blev født som mand eller kvinde.

»Du har virkelig en fin fisse«, komplimenterer han.

»Tak, jeg valgte den også selv, og fik den sat ind for 10 år siden, hvor min pik plejede at være«.

Derfra udvikler det sig til en diskussion om seksualitet og identitet, hvor Louis C.K.’s karakter aldrig helt bliver ladt off the hook i forhold til definitivt at få svar på, hvorvidt hun er seriøs eller ej. Scenen er samtidig enormt interessant, fordi den udfordrer folk, der betragter sig selv som liberale, men som når det kommer til stykket, måske alligevel ikke anser de transseksuelle kvinder fuldstændig ligeværdigt med kvinder, der er født som kvinder.

»Så du tror, at en mand, der har sex med en transseksuel kvinde, blot har en seksuel preference?«, spørger hans date.

Det er en blanding af akavethed og livsfilosofi på højt plan.

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold