Går Steven Avery fri? Ny mistænkt i ’Making a Murderer’-sagen

Går Steven Avery fri? Ny mistænkt i ’Making a Murderer’-sagen

Gåden om, hvem der myrdede freelancefotografen Teresa Halbach, er måske tættere på en løsning. Mordet – og dets gerningsmand – var et af de centrale punkter i sagen mod Steven Avery, der i 2007 blev dømt for at have begået mordet og har siddet i fængsel siden, men nu er der muligvis fundet en ny mistænkt i sagen ifølge hans advokat, Kathleen Zellner.

Hans sag blev oprullet i Netflix-dokumentarserien ’Making a Murder’, der viste, hvordan Steven Avery blev dømt, selvom politiet formentlig fremstillede beviser mod ham.

Nu har Steven Avery så fået en ny advokat, og hun melder, at hun muligvis har beviser for, at en anden end Steven Avery myrdede Teresa Halbach.

»Der er beviser, som allerede fandtes i sagen, der peger på, at der er et andet gerningssted (end Steven Averys bopæl, red.) og en anden mistænkt«, siger Zellner ifølge Esquire.

»Vi har en kombination af retstekniske beviser og et tip fra en person, som vi har talt med adskillige gange, og so vi synes er troværdig«.

Zellner vil ikke afsløre identiteten på den anonyme person, men peger på, at nye DNA-test kan bevise, hvem der egentlig stod bag mordet. Netop politiets omgang med DNA-beviser var en af den oprindelig sags store stridspunkter. Siden dokumentarseriens premiere har der været flere teorier om, at især Teresa Halbach ekskæreste og Brendan Dasseys bror stod bag forbrydelsen.

Tidligere på måneden blev Steven Averys nevø Brendan Dassey løsladt fra fængslet, hvor han havde siddet siden 2007, da han blev dømt for at være medskyldig i mordet. Politiets forkerte afhøringsmetoder af den mentalt tilbagestående Dassey fik dommeren til at omstøde dommen.

Det skal blive spændende at følge sagens videre forløb, og det kan vi heldigvis komme til på nærmeste hold, for seriens skabere, Moira Demos og Laura Ricciardi er netop nu i gang med en ny sæson, der følger Kathleen Zellners kamp for få Steven Avery frikendt.

Læs også: Brendan Dasseys skod-advokat tager æren for løsladelse

 

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af