‘Making a Murderer’: Steven Averys nevø frifundet

‘Making a Murderer’: Steven Averys nevø frifundet

I sidste måned landede den for enhver true crime-fan gode nyhed, at Netflix-hittet ‘Making a Murderer’ får endnu en sæson, og nu peger alt på, at den – højst sandsynligt – uretfærdigt dømte Steven Averys skæbne og dermed også tv-serien vil tage en drejning.

I hvert fald er hans nevø, Brendan Dassey, der blev dømt for at have medvirket til mordet på Teresa Halbach og senere ankede dommen, i går blevet frifundet, fortæller The Huffington Post. Således vil den nu 26-årige Dassey blive løsladt om 90 dage, medmindre staten anker dommen. Anklagerteamets kontroversielle afhøringsteknik, hvor den kun 16 år gamle og lettere enfoldige Dassey blev ledt til at tro, at en falsk tilståelse ikke ville få ham i problemer, har fået dommeren til at anse hans tilståelse som ufrivillig og dermed afvise den tidligere dom, der faldt tilbage i 2007.

Dommen må siges at være noget af en milepæl, der naturligvis først og fremmest giver Dassey sit liv og sin frihed tilbage og i et større perspektiv vidner om håb for det amerikanske retssystem, der i ‘Making a Murderer’ er blevet fremstillet som pilråddent. Som film- og tv-fan er det også svært ikke at gnide sig i hænderne af begejstring over den magt, gode tv-produktioner kan have i samfundet.

Tilbage står nu et væld af spørgsmål vedrørende, hvordan Steven Averys fortsatte rettergang – og dermed sæson 2 af ‘Making a Murderer’ – kommer til at se ud. Tv-seriens to bagkvinder, Laura Ricciardi og Moira Demos, har reageret på frifindelsen med udtalelsen:

»I dag skete der en kæmpe udvikling for emnerne i vores fortælling, og nyheden viser, at retssystemet virker. Som vi har gjort det de sidste 10 år, vil vi fortsætte med at dokumentere historien, som den udfolder sig, og følge den, hvor end den leder hen«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af