Oscar-optakt: Disse film skal Danmark konkurrere mod om ‘Bedste udenlandske film’

Oscar-optakt: Disse film skal Danmark konkurrere mod om ‘Bedste udenlandske film’

Selvom den næste Oscaruddeling først er til den 26. februar, 2017, er de fleste lande allerede nu begyndt at udvælge den film, som de indstiller til Oscar-nominering i kategorien ‘Bedste udenlandske film’. I går var det Sydkorea og Belgiens tur, og vi giver her overblikket over de film, der indtil er udnævnt til at skulle dyste med Danmark med en Oscar-nominering.

Den danske shortlist over Oscarkandidater blev offentliggjort for to uger siden, hvor Thomas Vinterbergs ‘Kollektivet’, Martin Zandvliets ‘Under Sandet’ og Lisa Ohlins ‘De standhaftige’ blev udvalgt. Her står ‘Under Sandet’ umiddelbart stærkest som Oscar-kandidat, da den allerede nu har klaret sig flot på de internationale festivaler, ligesom at den også vandt en Robert og Bodil-pris for bedste danske film i år.

Men ser vi på filmene, de andre lande hidtil har indstillet, ser feltet allerede meget stærk ud, og favoritværdigheden samler sig i sær om to film, nemlig tyske ‘Toni Erdmann’ og sydkoreanske ‘The Age of Shadows’

Den tyske sorte komedie ‘Toni Erdmann ‘ af instruktøren Maren Ade er på nuværende tidspunkt en af de bedste bud på en vinder. Filmen konkurrerede også om Guldpalmen på dette års Cannes og fortæller en rørende og ekstrem sjov historie om en far, der prøver at genskabe forbindelsen til sin voksne datter. Selvom vores filmredaktør Jacob Ludvigsen spåede den til at vinde, lykkedes det ikke for ‘Toni Erdmann’ at hive Guldpalmen hjem på Cannes. Det kan dog være at Oscar-akademiet er mere venlig stemt.

Fra Sydkorea kommer instruktøren Kim Jee-woons periode-krigsfilm ‘The Age of Shadows’, som er landets kandidat til en Oscar-nominering. Filmen foregår i 20’erne, hvor en gruppe modstandsfolk skal transportere en bombe til et japansk militær anlæg i Seoul. Man følger samtidigt de japanske agenter der skal stoppe dem heriblandt en koreanskfødt japansk politibetjent, der tidligere selv har været modstandsmand og derfor ender i et moralsk dilemma, da han skal vælge side.

En af de mere kuriøse indsendelser, må være Saudi Arabiens første romantiske komedie ‘Barakah Meets Barakah’. Selvom vi ikke spår den til at vinde, bør man ikke snyde sig selv for traileren til den umiddelbart lidt finurlige rom-com, om en romance i et romantikløst land.

Selvom feltet endnu ikke er komplet, så ser årets Oscar-felt allerede nu utrolig stærkt ud, og det bliver uden tvivl svært for Danmark at hive endnu en Oscar-statuette med hjem for ‘Bedste udenlandske film’.

Listen over de indtil videre 11 indsendte film og deres produktionsland, titel og instruktør kan læses herunder:

Australien – ‘Tanna’ (Martin Butler og Bentley Dean)
Belgien – ‘The Ardennes’ (Robin Pront)
Cuba – ‘The Companion’ (Pavel Giroud)
Georgien – ‘House of Others’ (Rusudan Glurjidze)
Kroatien – ‘On The Other Side’ (Zrinko Ogresta)
Rumænien – ‘Sieranevada’ (Cristi Puiu)
Saudi Arabien – ‘Barakah Meets Barakah’ (Mahmoud Sabbagh)
Sydkorea – ‘The Age of Shadows’ (Kim Jee-woon)
Schweiz – My Life as Courgette’ (Claude Barras)
Tyskland – ‘Toni Erdmann’ (Maren Ade)
Venezuela – ‘From Afar’ (Lorenzo Vigas)

Læs også: Få overblikket: Her er Cannes-filmene, der er købt til Danmark

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af