Streamingguide til weekenden: Se de ti bedste film fra dette årtusinde

Streamingguide til weekenden: Se de ti bedste film fra dette årtusinde

Problemet med lister over de bedste film er, at man altid får så meget lyst til at (gen)se dem, men uden at ved, hvor man kan se dem. Ofte skal de finde på dvd eller en obskur streamingtjeneste – eller er de helt umulige at optøve. Det har vi nu gjort noget ved! Tidligere på ugen offentliggjorde BBC en liste med de bedste film i dette årtusind. Listen var udfærdiget ved at spørge 177 filmanmeldere og indeholdt et væld af gode titler, som det kribler i fingeren for at komme i gang med at se. Desværre er ikke alt tilgængeligt på nettet, så vi har håndplukket de ti bedste film fra listen, der kan ses på streamingtjenester i Danmark lige nu. God fornøjelse. Og selv tak.

’Margaret’ (2011) – Kenneth Lonergan

Hvad?
Den 17-årige studerende Lisa Cohen overværer en busulykke, og føler sig sikker på, at hun indirekte har spillet en rolle i ulykken, som tog en kvindes liv. En gribende coming of age-historie med et sjældent nuanceret teenageportræt af den privilegerede Lisa, der spilles overbevisende Anna Paquin. Filmen foregår i New York i perioden efter 11. september og formår at give et subtilt og sigende billede af, hvordan katastrofen påvirkede newyorkernes efterfølgende hverdag.

‘Margaret’ var også del af Soundvenues artikelserie om oversete film, hvor filmredaktør Jacob Ludvigsen udråbte den som en overset perle.

Hvem?
‘Margaret’ er instrueret af Kenneth Lonergan, som var igennem en lang og hård kamp for at få filmen udsendt, hvor selv Martin Scorsese forsøgte at hjælpe til. Det lykkedes heldigvis til sidst for Lonergan og heldigvis for det, for ‘Margaret’ er en af de bedste film fra 2011. Lonergan er senere på året aktuel med dramaet ‘Manchester By The Sea’ med Kyle Chandler, Michelle Williams og Casey Affleck på rollelisten, og den spås allerede nu store Oscar-chancer.

Hvor?
Blockbuster, Apple iTunes, Google Play

Soundvenue 1 / 10 Soundvenue
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold