Trine Dyrholm skal spille Nico i kommende biopic

Trine Dyrholm skal spille Nico i kommende biopic
Trine Dyrholm under Berlin Film Festival, hvor hun vandt Guldbjørnen for sin rolle i Thomas Vinterbergs 'Kollektivet'. (Foto: Sean Gallup/Getty Images)

Trine Dyrholm har taget små skridt på vejen mod et internationalt gennembrud – primært i tyske film som ‘3096 dage’ – men egentlig er det bemærkelsesværdigt, at en skuespiller af så høj kaliber endnu ikke for alvor er blevet bemærket uden for landets grænser.

Det kan der dog blive lavet om på nu. Den 44-årige skuespiller skal nemlig spille ingen ringere end Nico i en kommende europæisk biopic instrueret af italienske Susanna Nicchiarelli.

Nico – med det borgerlige navn Christa Päffgen – blev født i Tyskland og gjorde sig i en ung alder bemærket i Europa som model og skuespiller i Fellinis ‘La Dolce Vita’, men flyttede hurtigt til New York, hvor hun blev kendt som model, sangerinde, skuespiller og, ikke mindst, en af Andy Warhols muser. Først og fremmest huskes hun naturligvis for sit samarbejde med The Velvet Underground i 60’erne. Hun døde i 1988.

Rollen er især spændende for Dyrholm, fordi det (hvis vi ikke husker helt galt) er første gang, hun for alvor for får brug for de sangkundskaber, der oprindeligt bragte hende ind i de danske stuer for første gang i 1987, hvor hun sang ‘Danse i måneskin’ ved Melodi Grand Prix.

Om hun stadig rammer tonerne rent, får vi forhåbentligt at se i filmen om Nico, der dog starter i årene efter Warhol og The Velvet Underground: I 1987, hvor hun er på solotour, men hårdt ramt af et heroinmisbrug.

»Hele filmen er konstrueret ved at følge inspirationen fra Nicos musik: Hendes optrædener og hendes sangtekster. Det vil fortælle os mere end nogen anden dialog eller situation i filmen«, udtaler instruktør Nicchiarelli i en pressemeddelelse. Hun bygger blandt andet filmen på samtaler med Nicos søn Ari og hendes daværende manager.

I øvrigt er det ikke længe siden, Nico blev portrætteret på skærmen. Hun spillede nemlig en lille rolle i to afsnit af HBO’s ‘Vinyl’, der blandt andet udspillede sig på scenen omkring Warhols The Factory.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af