Den prisvindende dokumentar ‘I Am Not Your Negro’ belyser amerikanernes syn på race – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

På trods af at USA har haft en afroamerikansk præsident de seneste otte år, trives racismen stadig i bedste velgående.

Derfor er Raoul Pecks (‘Sometimes in April’) kommende dokumentar ‘I Am Not Your Negro’ lige så aktuel i dag, som den var, da forfatteren James Baldwin i 1979 oprindeligt påbegyndte manuskriptet.

Dengang hed projektet ‘Remember This House’ og skulle handle om mordet på tre af Baldwins nærme venner, Medgar Evers, Malcolm X og Martin Luther King, Jr.. Men Baldwin døde i 1987 og efterlod sig kun 30 færdige sider.

Nu har Raoul Peck skrevet manuskriptet færdigt og forvandlet det til en dokumentar, der vandt prisen for bedste dokumentar på Toronto-filmfestival og fik topkarakter af både Variety og The Guardian. Sidstnævnte skrev, at filmen er »en af de bedste film om borgerrettighedsæraen, der nogensinde er lavet«.

Peck bruger Baldwins iagttagelser fra 70’ernes USA til at sætte det moderne amerikanske syn på race under lup og forbinde Borgerrettighedsbevægelsen med #BlackLivesMatter. Samuel L. Jackson agerer fortæller.

Læs også: Anmeldelse af ’13th’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af