R.E.M.’s Michael Stipe blev tilbudt Kevin Spaceys rolle i ‘Seven’

R.E.M.’s Michael Stipe blev tilbudt Kevin Spaceys rolle i ‘Seven’

Manuskriptet til ‘Seven’ kom vidt omkring, før det landede på David Finchers skrivebord. Undervejs havde både Guillermo del Toro og David Cronenberg haft det til overvejelse, mens Sylvester Stallone, Kevin Costner og Nicolas Cage alle havde været i sigte som Mills og Robert Duvall, Gene Hackman og Harrison Ford som Somerset.

Men som bekendt endte projektet hos Fincher, og rollen som Mills og Somerset gik til henholdsvis Brad Pitt og Morgan Freeman, der alle forløste opgaven til perfektion. Hidtil har man dog ikke hørt om andre kandidater til Kevin Spaceys dystre rolle som seriemorderen John Doe – indtil nu.

For frontfiguren i R.E.M., Michael Stipe, afslører i Alec Baldwins podcast ‘Here’s The Thing’ ikke alene, at han fik tilbudt rollen, men også hvorfor han afslog den.

»De ønskede en meget uventet person, men desværre var mit band på turné i samme måned som optagelserne. Og det havde ikke krævet noget. Alt, jeg skulle gøre, var at løbe ned af nogle gange og se skræmmende ud. Der var ingen dialog. Jeg ville have elsket at lave den«.

Dertil var Stipe ikke særlig tilfreds med filmens tragiske slutning.

»Jeg kunne ikke lide måden, filmen sluttede. De ændrede noget i slutningen, så Brad Pitt og ikke Morgan Freeman dræber Kevin Spacey, hvilket ikke burde være sket. Det gav ingen mening«.

De fleste vil nok mene, at Brad Pitts Mills have rigeligt med grundlag for at aflive John Doe, men hver sin smag.

Læs også: Eddie Redmayne gav audition til rollen som Kylo Ren i ‘Star Wars: The Force Awakens’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af