Michael Sheen efter rygtestorm: »Jeg forlader ikke skuespillet for at gå ind i politik«

Michael Sheen efter rygtestorm: »Jeg forlader ikke skuespillet for at gå ind i politik«

Rygterne om Michael Sheens karrierestop er stærkt overdrevne.

Det har den 47-årige britiske skuespiller haft behov for at slå fast på sin egen Tumblr-konto, efter et opsigtsvækkende interview med avisen Times of London har affødt massive reaktioner.

I interviewet fra sidste uge siger ’Passengers’-aktuelle Sheen farvel til skuespillet, fordi han vil vende hjem til Port Talbot for at blive politisk aktivist. I kølvandet på Brexit og Trumps sejr i præsidentvalget er han nemlig ekstremt bekymret over knopskydningen af »demagogiske, fascistiske« politiske bevægelser, som ifølge Sheen på stoppes, »på samme måde som nazisterne måtte stoppes i Tyskland i 30’erne«.

I den grad et eksplosivt interview, som forståeligt er blevet citeret vidt og bredt de seneste dage, men Michael Sheen føler, at hans ord er blevet fordrejet af journalisterne.

»Jeg HAR IKKE sagt, at jeg ’forlader skuespillet og Hollywood’ for at gå ind i politik«, korrigerer han i Tumblr-indlægget.

Han fastholder dog, at han overvejer at drosle ned på antallet af roller:

»I interviewet sagde jeg, at jeg var blevet mere engageret i samfundsanliggender derhjemme hen over de seneste år, fordi den politiske situation er noget, jeg gerne vil fokusere mere på. Intervieweren spurgte mig så, hvad det betød for min karriere, og jeg sagde, at det kunne komme til at betyde, at jeg måske vil arbejde mindre som skuespiller og måske endda stoppe i en overgang PÅ ET ELLER ANDET TIDSPUNKT. Jeg ved det ikke endnu«.

Han forsøger desuden at nuancere sin nazistreference, som forargede mange.

»Jeg har IKKE sat lighedstegn mellem dem, der stemte for Brexit eller Trump, og en fascistisk højrefløj, som må stoppes. De fleste mennesker i Storbritannien, også i min hjemby Port Talbot, stemte for Brexit. Det er folkets vilje og må respekteres. Sådan er demokrati«.

Michael Sheens tv-serie ’Masters of Sex’, som han både producerede og spillede hovedrollen i, er netop blevet pillet af programmet hos Showtime efter fire sæsoner.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af