‘Skam’ bliver til ‘Shame’ – manden bag ‘Idol’ står bag

‘Skam’ bliver til ‘Shame’ – manden bag ‘Idol’ står bag

En meget stor del af ‘Skam’s charme ligger i de fremragende skuespillere og – fra et dansk perspektiv – det dejlige norske sprog, ass.

Derfor gør det en lille smule ondt i sjælen, at det nu står klart, at ‘Skam’ er blevet købt til det nordamerikanske marked med henblik på at lave en engelsksproget version.

Simon Fuller, der er kendt for at have skabt ‘Idols’ og også var manden bag ‘Spice Girls’, har nemlig købt rettighederne til sit produktionsselskab XIX Entertainment. Han vil producere remaket allerede i 2017.

»’Skam’ er en vigtig serie, fordi den har et helt specielt indhold, lavet med ærlighed og integritet for et yngre publikum. Serien er førende i, hvordan man udforsker forskellige kanaler og platforme til historiefortælling«, udtaler Fuller til NRK og fortsætter.

»’Skam’ har potentiale til at blive en indflydelsesrig serie i Nordamerika, hvor vi ikke har noget lignende. Det viser sig, at Norge og Skandinavien er i front på innovation og kreativitet, og jeg er stolt af at være med til at gøre ‘Skam’ tilgængelig for et meget større publikum end i dag«.

NRK’s redaktør Håkon Moslet håber, at Fuller vil forblive tro mod den originale serie.

»’Shame bliver en helt separat produktion, som XIX Entertainment bliver ansvarlige for. Vi håber alligevel at bidrage til, at det bliver en serie, som har mange af de grundlæggende kvaliteter fra ‘Skam’, og som bliver et hit på det amerikanske marked«, siger han.

»Vi har haft en fin dialog med Simon Fuller siden i sommer. At han vil producere ‘Shame’ i USA, er en stor fjer i hatten på Julie Andem og holdet, NRK og den norske tv-branche. Vi er utroligt stolte af, at en serie rettet mod ungdom, som tager temaer som seksuel identitet, psykiske problemer, religion, festvoldtægt og spiseforstyrrelser op, bliver et internationalt fænomen.

Amerikanerne har adskillige gange de seneste år forvandlet ikke-engelsksprogede serier til deres egne, med blandet held. En af bundskraberne var den amerikanske udgave af det franske mesterværk ‘The Returned’, mens versioneringen af den danske ‘Forbrydelsen’ til ‘The Killing’ og de israelske ‘BeTipul’ og ‘Prisoners of War’ til henholdsvis ‘In Treatment’ og ‘Homeland’ lykkedes fortrinligt.

Mens man håber, at amerikanerne vil få øjnene op for originalen og ikke bare remaket, kan man samtidig kan man glæde sig over, at et engelsksproget nichepublikum allerede har opdaget ‘Skam’ af sig selv. The Guardian skrev forleden, at serien har fået et kultfølge i England.

Læs også: Fjerde sæson af ‘Skam’ bekræftet

Læs også: De religiøse symboler i ‘Skam’ – afkodet

Læs mere: ’Skam’ sæson 3 afsnit 8: »Så kommer der lige et kæmpe tabu på banen«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af