‘Under sandet’ shortlistet til en Oscar for bedste udenlandske film

‘Under sandet’ shortlistet til en Oscar for bedste udenlandske film

Martin Zandvliets ‘Under sandet’ med Roland Møller i hovedrollen var uden tvivl en af de bedste danske film i 2015, og det er derfor fuldt fortjent, at Oscar-akademiet har udvalgt den som en af sidste års ni bedste film.

‘Land of Mine’, som den hedder på engelsk, er med andre ord blevet shortlistet til en Oscar. Zandvliets film er dog oppe mod en række stærke udfordrere, når de fem nominerede skal findes i januar. Xavier Dolans ‘It’s Only the End of the World’, der vandt Grand Prix ved dette års Cannes, ‘The Salesmen’ fra den tidligere Oscar-vinder Asghar Farhardi (‘Nader og Simin’) og favoritten, Maren Ades tyske ‘Toni Erdmann’, der kom på andenpladsen ved vores kåring af årets bedste film.

Skandinavien er i det hele taget vel repræsenteret med Erik Poppes ‘Kongens valg’ med danske Jesper Christensen i hovedrollen og Hannes Holms ‘En mand der hedder Ove’, der havde biografpremiere tidligere på året herhjemme.

Flere har til gengæld undret sig over, hvorfor Paul Verhoevens dramathriller ‘Elle’ med Isabelle Huppert, der ligeledes har fået store roser, ikke nået med videre. Også Pedro Almodovars ‘Julieta’ og Pablo Larrains ‘Neruda’ blev forbigået.

Her er den fulde shortlist:

‘Tanna’ (Bentley Dean, Martin Butler), Australien
‘It’s Only the End of the World’ (Xavier Dolan), Canada
‘Land of Mine’ (Martin Zandvliet), Danmark
‘Toni Erdmann’ (Maren Ade), Tyskland
‘The Salesman’ (Asghar Farhadi), Iran
‘The King’s Choice’ (Erik Poppe), Norge
‘Paradise’ (Andrei Konchalovsky), Rusland
‘A Man Called Ove’ (Hannes Holm), Sverige
‘My Life as a Zucchini’ Claude Barras, Schweiz

Læs også: Årets bedste film – top 10-1

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af