De 20 mest ventede nye serier i 2017

Soundvenue 2 / 2 Soundvenue

Orange-is-the-new-black

Jenji Kohans Netflix-succes ‘Orange is the New Black’

11. ‘G.L.O.W.’

Hvem står bag?
Jenji Kohan, kvinden bag ‘Weeds’ og ‘Orange is the New Black’, er executive producer på ‘G.L.O.W.’, der er skabt af Liz Flahive (‘Homeland’, ‘Nurse Jackie’).

Hvad handler den om?
Dramakomedie sat i 1980’ernes kvindelige wrestling-miljø, hvor en gruppe kvinder under organisationen Gorgeous Ladies of Wrestling kæmper om lykke og lønchecks. Vi følger en arbejdsløs skuespiller, der prøver at genoplive sin karriere med en tur i wrestling-arenaen. Fik vi nævnt, at ‘G.L.O.W.’ er baseret på den virkelige wrestling-organisation af samme navn?

På rollelisten ses blandt andre Alison Brie (‘Community’) og komiker/podcastvært Marc Maron (‘Maron’, ‘Easy’).

Premiere 2017 på Netflix

'Dear White People' (2014)

‘Dear White People’ fra 2014

12. ‘Dear White People’

Hvem står bag?
Justin Simien forvandler sin satiriske indie-komediefilm ‘Dear White People’ til en Netflix-serie.

Hvad handler den om?
På et overvejende hvidt Ivy League-universitet skal en forskelligartet flok unge studerende navigere i universitetsmiljøet og dets mangeartede former for diskrimination.

Simiens spillefilm fra 2014 leverede en skarp og humoristisk anskuelse af raceidentitet, fordomme og hykleri – et sjældent indblik ind i, hvordan det er at være ung og sort i 10’erne. Forhåbentligt formår serien at fastholde tonen og udvide perspektivet.

Premiere 2017 på Netflix

13. ‘I Love Dick’

Hvem står bag?
‘Transparent’-skaberen og Amazons nok stærkeste kort på hånden i disse år, Jill Soloway, har adapteret den kvindelige forfatter Chris Kraus’ bog af samme kække navn.

Hvad handler den om?
Akademikerparret Chris og Sylvere får deres forhold testet, da de begge tiltrækkes af den både charmerende og frastødende professor Dick. Bogen skifter mellem flere fortælleres synsvinkler på samme begivenhed, og det vil vise sig, om serien gør det samme i bedste ‘The Affair’-stil.

Kathryn Hahn (‘Transparent’) er Chris og Griffin Dunne (‘Dallas Buyers Club’) Sylvere, mens professor Dick inkarneres af ingen ringere end Kevin Bacon.

Premiere 2017 på Amazon Prime

David Finchers 'Seven'

David Finchers ‘Se7en’ (1995)

14. ‘Mindhunter’

Hvem står bag?
Den mesterlige David Fincher instruerer to afsnit og er sammen med Charlize Theron executive producer. En lovende kombination.

Hvad handler den om?
To FBI-agenter, der arbejder for en elite-enhed, jager seriemordere og voldtægtsforbrydere i 1979. Det gør de i bedste ‘Ondskabens øjne’-stil ved at interviewe allerede fængslede mordere.

Hvis ‘Mindhunter’ når bare i nærheden af niveauerne fra Finchers seriemorderklassiker ‘Se7en’, bliver vi forkælet ud over alle grænser. Serien er baseret på bogen ‘Mindhunter: Inside the FBI’s Elite Serial Crime Unit’ og har Jonathan Groff (‘Looking’) og Holt McCallany (Finchers ‘Fight Club’, ‘Gangster Squad’) i hovedrollerne.

Premiere 2017 på Netflix

Jason Bateman over for Joel Edgerton i ‘The Gift’

Sponsoreret indhold
Portræt af forfatter Julie Badura
Hun fortæller om at samle sig selv op, starte forfra og følge sine drømme. Mød hende og flere kreative kvinder i 'Portraits by Spotify | Sonos'.
EKSTERNT LINK
Spotify | Sonos

15. ‘Ozark’

Hvem står bag?
Bill Dubuque og Mark Williams (forfatter og producerer på ‘The Accountant’) har skabt ‘Ozark’, mens hovedrolleindehaveren Jason Bateman står tilknyttet som instruktør på et af afsnittene.

Hvad handler den om?
En finansiel rådgiver (Bateman) flytter sammen med sin hustru (Laura Linney) til dødssyge Ozark i Missouri, for at betale af på en hvidvaskningsgæld til en narkobaron.

Selvom Bateman er bedst kendt fra komediefilm og -serier (‘Identity Thief’, ‘Arrested Development’), beviste han sine dramatiske evner i den intenst opbyggede thriller ‘The Gift’. ‘Ozark’ bliver umiddelbart beskrevet som et drama på IMDb, så det bliver spændende at se, om Bateman fortsætter sin rejse væk fra sin karakteristisk sarkastiske humor.

Premiere 2017 på Netflix

Keegan-Michael Key i 'Hell Baby'

Keegan-Michael Key i ‘Hell Baby’

16. ‘Friends from College’

Hvem står bag?
Debuterende Francesca Delbanco og Nicholas Stoller (‘Get Him to the Greek’, ‘Forgetting Sarah Marshall’).

Hvad handler den om?
Komedieserie om en venneflok, der gik på Harvard sammen, og som stadig kæmper med at få styr på tilværelsen på vej ind i deres 40’ere.

Den ene halvdel af forfatterduoen har (sporadisk) bevist sine evner inden for solide komedier, der balancerer de sjofle jokes med en doseret portion hjerte. Og med et cast, der tæller Keegan-Michael Key (‘Key and Peele’), Cobie Smulders (‘How I Met Your Mother’) og Billy Eichner (‘Difficult People’), kan det ikke gå helt galt.

Premiere 2017 på Netflix

Joel Kinnaman i 'Run All Night'

Joel Kinnaman i ‘Run All Night’

17. ‘Altered Carbon’

Hvem står bag?
‘Shutter Island’-forfatteren Laeta Kalogridis har ført pennen, mens Miguel Sapochnik, der har instrueret flere af de mest actionspækkede ‘Game of Thrones’-afsnit (heriblandt sidste sæsons ‘Battle of the Bastards’), står bag kameraet.

Hvad handler den om?
I en fremtid, hvor bevidsthed er digitaliseret og opbevaret i ens rygsøjle, er det muligt at overleve en fysisk død ved at få sine minder og bevidsthed overført til en ny krop. Serien følger Envoy-soldaten, Takeshi Kovacs, der bliver downloadet fra et fængsel og sat ind i kroppen på en vanæret politibetjent på foranledning af en rig og indflydelsesrig aristokrat, som er blevet dræbt og fra sin nye krop vil have opklaret, hvem der stod bag.

Det lyder til, at man skal holde tungen lige i munden, når man giver sig i kast med sci-fi-serien ‘Altered Carbon’, der har Joel Kinnaman fra ‘The Killing’, ‘House of Cards’ og (den beslægtede) ‘RoboCop’ i rollen som Kovacs.

Premiere 2017 på Netflix

18. ‘Shots Fired’

Hvem står bag?
Den respekterede sorte instruktør Gina Prince-Bythewood sammen med ægtemanden Reggie Rock Bythewood. Prince-Bythewood har tidligere instrueret den romantiske komedie ‘Love and Basketball’ (2000), der efterhånden har fået status som nyklassiker.

Hvad handler den om?
En anklager sættes af Justitsministeriet til at undersøge to racistisk ladede politidrab i en lille by i North Carolina. Det ene begået af en sort betjent og det andet af en hvid. Samtidig skal anklageren håndtere det voldsomme mediepres og den ophidsede offentlige debat, der følger.

‘Shots Fired’ indgår i den betændte diskussion om nedskydningen af sorte amerikanere. Dens setup lader til at styre uden om fingerpegning for i stedet at skabe dialog omkring, hvad der ligger til grund for de racistiske udbrud.

Sanaa Lathan fra ‘Blade’ og ‘Now You See Me 2’ er tilknyttet som hovedrolleindehaver og får selskab af blandt andre Richard Dreyfuss (‘Jaws’) og Helen Hunt (‘The Sessions’).

Premiere 2017 på Fox (dansk distribution uvis)

19. ‘Room 104’

Hvem står bag?
Brødreparret Jay og Mark Duplass, der er nogle af de mest interessante navne på den amerikanske indie-scene. Sammen har de også stået bag komedieserien ‘Togetherness’ – og Jay Duplass spiller som bekendt Josh Pfefferman i ‘Transparent’.

Hvad handler den om?
En antologi-komedieserie a la Netflix’ ‘Easy’, dog med det bemærkelsesværdige udgangspunkt, at alle episoderne finder sted i det samme lufthavnshotelværelse forskudt over tid. Det skal nok blive sjovt og sørgeligt i bedste Duplass-stil. Endnu har vi kun set et ultrakort klip fra serien i HBO’s 2017-teaser (0:20 inde i videoen).

Premiere 2017 på HBO Nordic

Jack O'Connell i 'Unbroken'

Jack O’Connell i ‘Unbroken’

20. ‘Godless’

Hvem står bag?
Scott Frank (forfatter på ‘Minority Report’ og instruktør på ‘A Walk Among the Tombstones’) skriver og instruerer, mens ingen ringere end Steven Soderbergh (‘The Knick’) agerer executive producer.

Hvad handler den om?
Den fredløse Frank Griffin (Jeff Daniels fra ‘The Martian’) terroriserer i 1880’erne det amerikanske Vesten, mens han jagter sin gamle ven, nu fjende, Roy Goode (Jack O’Connell fra ‘Starred Up’). Griffins jagt på Roy bringer ham til en mystisk ranch i La Belle i New Mexico, hvor indbyggerne udelukkende konstitueres af kvinder.

Et dragende plot, som vi ikke ved frygteligt meget mere om. Tidligere lå manuskriptet på David Finchers bord, men det endte altså med at gå til Soderbergh, der virkelig satser på tv-mediet i disse år.

Premiere 2017 på Netflix

Soundvenue 2 / 2 Soundvenue