Den ikke-eksisterende ’Hidden Fences’ har fået satirisk trailer takket være Stephen Colbert

Da både NBC-journalisten Jenna Bush Hager og skuespillerstjerne Michael Keaton fik blandet to Golden Globe-nominerede film med afroamerikansk rollebesætning, ’Hidden Figures’ (Theodore Melfi) og ’Fences’ (Denzel Washington), sammen til ‘Hidden Fences’ under prisuddelingen, skabte det øjeblikkeligt røre på internettet som symptom på en underlæggende racisme.

’Hidden Figures’ er en autentisk historie om et hold af sorte kvinder, der arbejdede for NASA og udviklede vigtige matematiske data til deres første succesfulde rumprogram. Filmen var nomineret til to Golden Globes, for bedste kvindelige birolle (Octavia Spencer) og Pharrell Williams’ musik i kategorien ’Bedste originale soundtrack’.

’Fences’ er en filmatisering af August Wilsons skuespil af samme navn, handler om en sort arbejderklassefamilie og var også nomineret til to Golden Globes. Viola Davis løb hjem med en statuette for bedste kvindelige birolle.

På Twitter har den ikke-eksisterende film ‘Hidden Fences’ fået sin egen profil (med Pharrell Williams skeptiske blik som profilbillede), og nu er der såmænd også kommet en trailer til den, produceret af Stephen Colberts ‘The Late Show’.

Videoen er en blanding af klip fra de to film, hvor en sprød voice-over forklarer, at det er filmen, alle hvide mennesker talte om under Golden Globes. »Based on the true story of people who think all movies about black people are the same movies«. Et satirisk indspark, der illustrerer de hvides blik på film med sorte i hovedrollerne.

Både Jenna Bush Hagen og Michael Keaton har undskyldt og forklaret, at de begik en ærlig fejl.

Læs også: ‘La La Land’ udraderer resten af feltet ved Golden Globes – se hele vinderlisten