Det er slut med at se ‘Skam’ på NRK fra Danmark

Det er slut med at se ‘Skam’ på NRK fra Danmark

Mens den såkaldte geoblocking betyder, at man fra Danmark ikke kan se udenlandske tjenesters film og serier, har NRK generøst ladet ‘Skam’ være tilgængelig for alle, hvilket ikke mindst utallige danskere har nydt godt af.

Men nu er det tilsyneladende slut.

»Fra fredag den 13. begynder NRK arbejdet med at geoblokere publiceringen af ‘Skam’«, lyder det i en pressemeddelelse fra NRK.

Begrundelsen er, at musikbranchens organisation IFPI mener, at NRK’s aftale om brug af musik i serien ikke indbefatter, at serien nu bliver set heftigt ud over Norges grænser.

»NRK har ret til at publicere indholdet til nordmænd i Norge og i udlandet, og pladebranchen reagerer nu på, at for mange andre ser det, uden at NRK har betalt for internationale visningsrettigheder«, udtaler NRK’s advokat Kari Anne Lang-Ree.

Lige nu tyder det altså på, at den kommende sæson fire ikke ville kunne ses via NRK’s site fra Danmark, med mindre man fifler med sin IP-adresse. NRK håber dog på at finde en løsning:

»NRK tager indspillet fra musikbranchen alvorligt. Vi er i dialog med IFPI om at finde en løsning«, siger Kari Anne Lang-Ree.

DR har købt de danske rettigheder til ‘Skam’ sæson 1 og 2, men vist serien med stor forsinkelse. Vi arbejder på at få svar fra NRK på, hvad det betyder for muligheden for at se sæson 4 fra Danmark.

Læs også: Hovedpersonen i ‘Skam’ sæson 4 – fra favoritten til sparevalget og det forfængelige håb

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af