James Cameron forsvarer ‘Titanic’-slutningen og mener ‘Mythbusters’ er »fulde af lort«

James Cameron forsvarer ‘Titanic’-slutningen og mener ‘Mythbusters’ er »fulde af lort«

Da man i 1998 forlod biografen med et knust hjerte efter slutningen på ‘Titanic’, forbandede man Rose og Jack langt væk for at de ikke for helvede bare delte den skide dør. Hvorfor skal du være sådan en martyr, Jack? Hvorfor skal du være sådan et egocentrisk overklasseløg, Rose?

img

Det var ikke plads, de manglede.

Internettet har i hvert fald længe været overbevist om, at der var plads til dem begge to på det træpanel, Rose flyder rundt på, da hun reddes i Atlanterhavets mørke. Tilbage i 2012 gav ‘Mythbusters’ internettet ret.

De testede det ved at programmets to værter Jamie Hyneman og Adam Savage lagde sig på et træpanel i en sø. Til at starte med, var det for ustabilt til to personer, men ved at lægge en redningsvest nedenunder fik de den opdrift og stabilitet, der kunne holde dem flydende.

Det var brænde på bålet, for de fans der mente, at Jacks død var unødvendig – og siden har både kritiske røster og sågar Kate Winslet vejet ind. Men nu – fire år senere – har James Cameron taget til genmæle og en gang for alle understreget, hvorfor Jack skulle dø til sidst:

»Prøv og hør, det er meget, meget simpelt: Du læser side 147 i manuskriptet og der står, “Jack kravler af brættet og giver sin plads til hende, så hun kan overleve.” Så simpelt er det«, forklarer han The Daily Beast med et grin.

»Men lad os da virkelig tage den der ud. Du er Jack, du befinder dig i vand, der er minus to grader, din hjerne er ved at få hypotermi. ‘Mythbusters’ beder dig om nu at tage din redningsvest at tage hendes af, svømme under den her, fæstne den på en måde, så den ikke bare skyller bort to minutter senere – hvilket betyder, du er under vand for at binde redningsveste i minus to grader varmt vand og det tager dig fem-ti minutter, så når du kommer op igen, er du allerede død. Så det ville ikke virke. Hans bedste mulighed var at holde sin overkrop ude af vandet og håbe på at blive hevet op af en både eller et eller andet før han døde«. Så skulle den vist være lukket.

James Cameron sluttede af med at rose ‘Mythbusters’-serien: »De er nogle sjove gutter og jeg elskede at lave showet med dem, men de er fulde af lort«.

Læs også: James Camerons ‘Titanic’-øjeblik som tredje hjul ender i lummer Photoshop-battle

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement