Natalie Portman tjente tre gange mindre end Ashton Kutcher på fælles film

Natalie Portman tjente tre gange mindre end Ashton Kutcher på fælles film
Foto: Michael Loccisano/Getty Images

Natalie Portman er én af årets Oscar-favoritter for sin rolle som Jacqueline Kennedy i ‘Jackie’, der får dansk premiere i dag, og hun har tidligere vundet prisen for sin rolle i ‘Black Swan’.

De færreste vil nok være uenige i, at hun på alle parametre er en større skuespiller end romcom-skuespilleren Ashton Kutcher, men alligevel tjente Kutcher intet mindre end tre gange så meget som Portman på filmen ‘No Strings Attached’ fra 2011.

Det fortæller skuespillerinden i et interview med magasinet Marie Claire, hvor hun forklarer, at lønforskellen skyldtes Hollywoods tradition for at betale skuespilleren ud fra, hvor meget de fik for deres sidste rolle, de såkaldte »quotes«.

»Hans var tre gange så høj som min, så de sagde, at han skulle have tre gange mere. Jeg var ikke så sur, som jeg burde have været. Jeg mener, vi får mange penge, så det er svært at klage, men uligheden er vanvittig«, siger hun.

Portman tilføjer, at mens kvinder i mange brancher blot får 80 cent, hver gang mændene får en dollar, får kvinderne i Hollywood kun 30 cent per dollar.

»Jeg tror ikke, at kvinder og mænd er mere eller mindre dygtige. Vi har bare et klart problem med kvinder, der ikke får mulighederne. Vi er nødt til at være en del af løsningen og ikke forlænge problemet«, siger Natalie Portman, der ikke er den første kvinde, der de seneste år har åbnet op omkring Hollywoods ulige lønninger.

Jennifer Lawrence skrev i 2015 et essay i Lena Dunham og Jenni Konners nyhedsbrev Lenny under overskriften ‘Why Do I Make Less Than My Male Co-Stars’?

Læs også: Anmeldelse af ‘Jackie’