Pedro Almodóvar skal stå i spidsen for juryen på årets Cannes-festival

Pedro Almodóvar skal stå i spidsen for juryen på årets Cannes-festival
Foto: Nico Busto, El Deseo D.A S.L.U

Det er et prestigefyldt hverv at blive udnævnt som præsident for juryen på verdens mest anerkendte filmfestival, Cannes Film Festival. De seneste år er æren tilfaldet folk som ‘Mad Max’-instruktør George Miller, Coen-brødrene, Steven Spielberg, Robert De Niro, Sean Penn, Quentin Tarantino, Isabelle Huppert, David Lynch og Martin Scorsese.

Nu er jurypræsidenten for festivaludgaven i 2017 annonceret, og valget er faldet på Spaniens største instruktør i nyere tid, Pedro Almódovar. Almódovar har en rig historie på festivalen, hvor han har deltaget med adskillige sine film og vundet prisen for bedste instruktør for ‘Alt om min mor’ og bedste manuskript for ‘Volver’.

»Jeg er meget glad for at kunne fejre Cannes-festivalens 70 års-jubilæum fra sådan en priviligeret position«, udtaler instruktøren i en pressemeddelelse.

»Jeg er taknemmelig, beæret og en smule overvældet. Jeg er klar over det ansvar, der følger med som juryformand, og jeg håber at kunne leve op til det. Jeg kan kun sige, at jeg vil hellige mig selv, krop og sjæl, til opgaven, som både er et privilegie og en fornøjelse«.

Årets Cannes-festival finder sted 17.-28. maj.

Læs også: De 10 bedste film, vi så på Cannes-festivalen i 2016 – og to grumme skuffelser

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af