»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Soundvenue Forpremiere: Se Martin Scorseses passionsprojekt ’Silence’ med Adam Driver og Andrew Garfield

I 1989 blev Martin Scorsese dybt optaget en bog af Shusaka Endo under en togrejse i Japan. Han blev besat af tanken om at filmatisere bogen, men selvom han var en af verdens mest respekterede instruktører, syntes projektet umuligt at realisere: Både finansieringen og juridiske spidsfindigheder stak en kæp i hjulet på instruktøren i årevis.

Men Scorsese kunne ikke glemme historien. Selv mens han skabte succeser som ’The Departed’, ’The Aviator’ og ’Shutter Island’, holdt han fast i, at ’Silence’ var den film, han i virkeligheden helst ville lave.

»Det har været en besættelse, den skal laves, og nu er det tid«, fastslog han over for Deadline.com i 2013, da der endelig var kommet skub i udviklingen af filmen.

Og 28 år efter Japan-besøget er mesterinstruktørens drøm så gået i opfyldelse.

’Silence’ handler om to jesuitpræster, der rejser fra Portugal til Japan for at opspore deres mentor, som er pludseligt forsvundet. Som de unge præster ses Adam Driver og Andrew Garfield, mens Liam Neeson spiller den erfarne præst, der ifølge rygtet har afsværget sin religion efter at være blevet tortureret. Et rygte, hans elever nægter at tro på.

Hvorfor Scorsese har været så interesseret i ’Silence’, kan man se ved selvsyn, når vi inviterer til forpremiere på filmen 24. januar 18.30 i Grand Teatret i København.

Køb billet HER – og meld dig til Facebook-eventen HER.

’Silence’
Grand Teatret
Den 24. januar kl. 18.30

Læs også: Interview med Adam Driver – »Jeg havde ingen retning i livet, før jeg meldte mig til hæren«