»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Dødens rolle i ‘Game of Thrones’ gennemanalyseret i grundig fanvideo

Mens det er ‘Game of Thrones’-lavsæson bruger fans tiden på at gennemanalysere, det vi allerede har set. Én af dem er YouTube-videoskaberen Will Schoder, der har taget et dybt og grundigt dyk i serien for at analysere, hvilken rolle døden spiller i serien.

Det bliver en lang og omfattende, men ekstremt lærerig beretning, men som basalt set forklarer, hvorfor ‘Game of Thrones’ fungerer så meget bedre end andre serier.

Først og fremmest klarlægger videoen, med udgangspunkt i bøgernes skiftende fortællevinkel, hvorfor udeladelsen af en alvidende tredjepersonsfortæller sikrer, at den eneste helt og aldeles almægtige magt i ‘Game of Thrones’-universet er døden. Det bliver flere gange insinueret, at den eneste sande gud i universet rent faktisk er døden – blandt andre af Sylvio Forel i første sæson.

Da ingen har det fulde overblik, er der heller ingen, der kan undslippe døden – uanset hvor heltemodige de er. Det nærmeste, man kan komme en overmenneskelige status i ‘Game of Thrones’, er at acceptere, at man skal dø – som Will Schoder argumenterer for at Jon Snow, Jaime Lannister og Gregor Clegane eksempelvis har gjort.

Med andre ord fungerer ‘Game of Thrones’ i særdeleshed godt, fordi dødens rolle i bøgerne og serien er langt mere konsistent end i andre episke dramaer.

Og med den venskabelige reminder er vores følelsesmæssige panser en lille smule styrket forud for to de to forestående sæsoner, hvor ingen af fanfavoritterne kan vide sig sikre i noget som helst. Valar morghulis.

Læs også: 10.000 fans vurderer: Hvem dør først i ‘Game of Thrones’ sæson 7?