Bare rolig – ’Twin Peaks’ skal nok komme til Danmark

Bare rolig – ’Twin Peaks’ skal nok komme til Danmark

Der er i disse dage udbredt bekymring på de sociale medier: Kan det virkelig passe, at den nye sæson ’Twin Peaks’ ikke bliver vist i Danmark?

Serien får amerikanske premiere på Showtime om blot to måneder, 21. maj. Og endnu har ingen danske tv-kanaler eller streamingtjenester brystet sig af, at de kommer til at vise den længe ventede serie.

En rundspørge hos de centrale aktører herhjemme bekræfter da også, at David Lynch og Mark Frosts serie stadig svæver i luften over dansk grund. Viaplay, CMore og DR meddeler, at de ikke kommer til at vise den, mens HBO Nordic, TV 2 og Netflix er mere hemmelighedsfulde: De har ingen endelig aftale endnu, men det betyder ikke, at det er udelukket, at de får én i hus.

Og bare rolig: ’Twin Peaks’ skal nok komme til Danmark. CBS, der ejer Showtime, har faktisk slet ikke sendt serien i udbud endnu til det danske marked. Det kan skyldes, at de allerede er i gang med seriøse forhandlinger med én bestemt aktør, eller at de trækker spændingen for at kunne presse prisen. En metode, der ikke er uhørt på tv-markedet.

HBO Nordic har hidtil haft en fast aftale om at distribuere Showtimes indhold og huser for eksempel lige nu anden sæson af Showtimes ‘Billions’. HBO Nordic vil dog ikke kommentere, hvor denne aftale står lige nu.

Alene denne udmelding indikerer, at tjenesten er den klart mest sandsynlige ’Twin Peaks’-vinder. Meldingen fra HBO Nordic er da også belejligt kryptisk: »Vi kan i øjeblikket ikke bekræfte, at vi får den«, skriver pressechef Tom Nielsen i en mail.

Skulle HBO Nordics forhandlinger strande, er der dog gode chancer for, at andre træder til. Netflix vil hverken af- eller bekræfte, og TV 2 afviser heller ikke, at den kan ende der.

Mine kilder fortæller, at det vil være højst, højst overraskende, hvis serien ikke finder et dansk hjem. Det er nærmest utænkeligt. ’Twin Peaks’ er et prestigeprodukt, der kan trække nye kunder i butikken. Den er simpelthen et for stort guldæg til, at det danske marked melder pas – også selvom prisen bliver høj.

Så slå koldt vand i blodet: Det skal nok blive jul for danske ’Twin Peaks’-fans i maj. Formentlig på HBO Nordic.

Læs også: De pirrende mysterier i Mark Frosts ‘Twin Peaks’-bog