‘Game of Thrones’: Derfor bliver de to sidste sæsoner de korteste

‘Game of Thrones’: Derfor bliver de to sidste sæsoner de korteste

Vi har vænnet os til, at en sæson ‘Game of Thrones’ spænder sig over 10 fuldfede afsnit. Sådan har det været i de hidtidige seks sæsoner, og de fleste fans ville nok ønske, at tendensen fortsatte i de to allersidste sæsoner. Hvis man da ikke ligefrem satte episodeantallet op: Alt for at udsætte det endelige farvel.

Men sådan bliver det ikke. Den kommende sæson 7, der får premiere på HBO Nordic 17. juli, får blot syv afsnit, og i den afsluttende sæson 8 står det endnu værre til: Seks afsnit – og så er det forbi.

Det varslede ‘Game of Thrones’-skaberne David Benioff og D.B. Weiss allerede i april sidste år, og nu er det bekræftet. Det ligner en model, vi kender fra ‘Mad Men’ og ‘Breaking Bad’, hvor den afsluttende sæson blev delt op i to for at forlænge levetiden, men der er noget lidt andet på spil med ‘Game of Thrones’.

De kortere sæsoner tillader nemlig Weiss og Benioff at gå til de enkelte afsnit med større grundighed. Som serien har udviklet sig – med højere og højere produktionsværdi: større kampscener, mere visuelt krævende setups – er det simpelthen blevet for svært at indspille 10 afsnit på de 12-14 måneder, der som regel er til rådighed, har Weiss og Benioff fortalt Variety.

»Det breder sig ud over en tv-kalender og mere over i en mellemstørrelse spillefilm (per afsnit, red.)«, udtalte Weiss.

Med andre ord er reduktionen af episodeantal tilsyneladende et spørgsmål om kvalitet, og alle sejl er således sat til for, at serien slutter af med maner.

Sæson 8 bliver nærmest med sikkerhed det sidste, vi ser fra Benioff og Weiss i ‘Game of Thrones’-universet, men der er ingen tvivl om, at HBO gerne vil lave en spinoff på deres guldkalv. Hvordan den vil blive skåret, er der dog endnu ingen forlydender om.

Læs også: Se den første teaser til ‘Game of Thrones’ sæson 7

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af