Lena Dunham forsvarer vægttab efter beskyldninger om hykleri: »Jeg smiler bredt uanset min tøjstørrelse«

Lena Dunham forsvarer vægttab efter beskyldninger om hykleri: »Jeg smiler bredt uanset min tøjstørrelse«

Den selvudleverende kamp for kropspositivisme har gjort Lena Dunham til en central feministisk stemme i det popkulturelle landskab, men den har også gjort medierne så optagede af hendes krop, at hun tilsyneladende ikke kan gøre noget rigtigt med den.

Da Lena Dunham onsdag i New York deltog i åbningen af vennen og den personlige træner Tracy Andersons nye studie, var det tydeligt, at ‘Girls’-skaberen har tabt sig. Det fik straks diverse nyheds- og sladdermedier og andre nejsigere til at opstille før-og-efter-billeder og anklage hende for hykleri:

Sponsoreret indhold
Portræt af forfatter Julie Badura
Hun fortæller om at samle sig selv op, starte forfra og følge sine drømme. Mød hende og flere kreative kvinder i 'Portraits by Spotify | Sonos'.
EKSTERNT LINK
Spotify | Sonos

Nu har Lena Dunham så taget til genmæle med en længere kommentar på sin Instagram, hvor hun først takker mediet Refinery29 for en artikel, som tager afstand fra anklagerne under overskriften ‘People need to stop talking about Lena Dunham’s weight’. Dunhams egen pointe er, at hun ikke har givet afkald på feminismekortet ved at have tabt sig:

»Jeg har gået på den røde løber i couture som en størrelse 14. Jeg har indspillet sexscener et par dage efter operationer, dækket af ar (…) Jeg smiler bredt uanset min nuværende tøjstørrelse, fordi jeg er stolt af, hvad denne krop har set og gjort og repræsenteret«.

Dunham forklarer videre, at hendes vægttab er resultatet af en sund kost og træning, som hun dyrker for at modarbejde virkningerne af sygdommen endometriose:

»Så mit vægttab er ikke en triumf, og det er heller ikke et tegn på, at jeg endelig har overgivet mig til internettets plageånder. For min krop tilhører MIG – i enhver fase, enhver betydning, og hvad end jeg gør med den, giver jeg ikke mit feminismekort videre til nogen«.

Læs hele Dunhams kommentar HER.

Læs også: ‘Girls’-forfatter forklarer baggrunden for seneste afsnits store twist