Steven Spielberg laver film med Meryl Streep og Tom Hanks om en af amerikansk journalistiks største afsløringer

Steven Spielberg laver film med Meryl Streep og Tom Hanks om en af amerikansk journalistiks største afsløringer
Meryl Streep under årets Golden Globes
Foto: Paul Drinkwater/NBCUniversal via Getty Images

Det er tre af Hollywoods absolutte spidser, der slår pjalterne sammen til den kommende film ‘The Post’.

Filmen handler om en af de største afsløringer i amerikansk journalistiks historie, nemlig offentliggørelsen af de såkaldte Pentagon Papers i 1971. The Pentagon Papers afslørede blandt andet, at Lyndon B. Johnson-administrationen havde løjet om USA’s engagement i Vietnam-krigen. Dele af dem blev først afsløret i The New York Times, men den kommende film vil fokusere på The Washington Posts efterfølgende rolle.

The Washington Post fik overdraget dele af dokumenterne, men Justitsministeriet forsøgte med vold og magt at bremse udgivelsen. Det nægtede chefredaktør Ben Bradlee og avisens udgiver Lindsey Graham, og de gik således i åben krig med den amerikanske stat.

Steven Spielberg har sat sig i instruktørstolen på filmen, der skal behandle netop denne historie, mens Tom Hanks skal spille Bradlee og Meryl Streep Graham.

Spielberg og Hanks arbejdede senest sammen på ‘The Bridge of Spies’, mens Streep lagde stemme til Spielbergs ‘A.I. Articifial Intelligence’ i 2001.

‘The Post’ kommer i forlængelse af journalistfilmen ‘Spotlight’, der vandt en Oscar sidste år og formentlig har banet vejen for flere fortællinger i samme genre.

Annonce