CPH PIX-vinderen ‘Heartstone’ lover smuk og følsom ungdomsforelskelse – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Island har i en årrække markeret sig stærkt på filmfronten, og et af øens allermest lovende navne lige nu hedder Gudmundur Arnar Gudmundsson.

I kortfilmene ‘Whale Valley’ og ‘Artun’ har han vist en uhyre sjælden evne til at indfange det komplicerede følelsesliv hos særligt børne- og teenagekarakterer, og det giver derfor god mening, at hans første spillefilm, ‘Heartstone’, også er en følsom og – at dømme ud fra traileren – utroligt smuk coming of age-film.

Filmen udspiller sig i en lille fiskerlandsby i Island med bedstevennerne Thor og Christian i centrum. Christian får følelser for Thor, som til gengæld forelsker sig i en pige, og sommeren udvikler sig i dramatisk retning. Danske Søren Malling har en vigtig birolle, og der er en både intim og storslået fortælling i vente om overgangen fra barn til voksen.

‘Heartstone’ har allerede fået ros verden over. Den vandt Politikens Publikumspris under CPH PIX-festivalen sidste år, den vandt The Queer Lion på Venedig Festivalen, og som det fremgår af traileren, har den fået flotte anmeldelser fra nogle af de største internationale medier.

Gudmundsson har i øvrigt boet i Danmark i en årrække og er delvist dansk produceret, så vi kan godt tillade os at tage en smule af æren for dens succes.

‘Heartstone’ får dansk premiere 8. juni.

Læs også: Mere end hipstermusik og askeskyer – syv islandske film, du bør se

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af