Et YouTube-show, du bør tjekke ud: Amatørkok genskaber episke retter fra film og serier

Et YouTube-show, du bør tjekke ud: Amatørkok genskaber episke retter fra film og serier

Har du nogensinde overvejet, hvordan Chefs saltede choko-kugler smager? Har du tænkt på at genskabe den famøse strudel fra ‘Inglourious Basterds’? Eller hvad med at lade tænderne synke ned i en Big Kahuna fra that hawaiian burger joint i ‘Pulp Fiction’?

Der er få ting som en veldrejet filmscene med mad som omdrejningspunkt, der kan få tænderne til at løbe i vand. Desværre er der som regel lidt af en kløft mellem filmens verden og virkeligheden, hvor produkterne enten er sværere at skaffe eller straight up slet ikke eksisterer. Det er heldigvis slut nu, takket være YouTube-showet ‘Binging With Babish’.

Hvis du ikke allerede er faldet over det, bør du virkelig tjekke ‘Binging With Babish’ ud. Formlen er helt genial i sin simpelhed: Amatørkokken Andrew Rea forsøger at sjusse sig frem til retter fra kendte film og tv-serier uden at kende opskriften. Han har ikke selv opfundet konceptet, men i guder, hvor har han raffineret det.

Han har i nogenlunde stilhed prøvet konceptet af i et års tid, men for nylig er gået all in og poster langt flere videoer end tidligere. Den seneste måned har han for eksempel kreeret en kyllingeret fra ‘Moonlight’, ratatouillen fra ‘Ratatouille’ og den famøse McDonald’s Szechuan Sauce, som ‘Rick and Morty’ sæson 3 katapulterede til berømmelse.

Showet er en perfekt kombination af et klassisk cooking show, krydret med underspillet, tør humor, kærlighed til serierne og filmene og en skarp forståelse for internetkultur.

Sponsoreret indhold
Portræt af Carcels kreative direktør Louise van Hauen
Hun fortæller om sin proces og kampen for at gøre det "godt nok". Mød hende og flere kreative kvinder i 'Portraits by Spotify | Sonos'.
EKSTERNT LINK
Spotify | Sonos

Det kunne lynhurtigt ende som endnu et madlavningsprogram i rækken på YouTube, men ved at holde sig selv fuldstændig ude af fokus formår han at spille på fascinationen af de filmiske forlæg, rettere end ham selv. Når det så er sagt, er han dygtig. Han ved hvad han laver og forstår de finesser der skal til, for at lave noget, der er spiseligt. Som når han forbedrer på ‘South Park’-kantinekokken Chefs salt-kugler. Læg dertil at han ved siden af også arbejder professionelt i filmbranchen, så vi taler production value på et solidt niveau.

Samtidig er intet taget ud af den blå luft. Han bruger alle de clues, filmen eller serien giver om en bestemt ret. Det betyder både, at det aldrig er helt definerede retter, han genskaber, men samtidig at han ikke bare er rent gætværk, som for eksempel et bud på Gus Frings dybstegte kylling fra ‘Breaking Bad’, når det stort set aldrig bliver omtalt med et ord. Og hvis resultatet skulle blive decideret forfærdeligt ud fra filmens eller seriens oplæg – som det for eksempel er tilfældet med samtlige retter fra ‘It’s Always Sunny In Philadelphia’ – giver han det sit eget spin og laver en ret, som er spiselig og man kan tillade sig at servere.

Et af kanalens tydelige fikspunkter er dog animerede tv-serier. For eksempel er både ‘Adventure Time’, ‘Rick and Morty’, ‘South Park’ og ‘Bob’s Burgers’ blevet taget under kærlig behandling. De fungerer virkelig godt, fordi springet fra den animerede verden til den virkelige er så meget større. Der er mere overladt til fantasien og samtidig større visuelt udbytte af at få omsat en streg til en virkelig, saftig burger i 4K.

Hvis du har svært ved at se magien, så kan du dog med rette starte med nogle af videoerne med umiddelbart bredest appel, såsom Big Kahuna Burger og The Moistmaker fra ‘Friends’.

Der er allerede rigeligt materiale at dykke ned i på hans kanal, men vi krydser ivrigt fingre for, at der bliver ved med at komme mere.

Læs også: Et YouTube-show, du bør kende: Jim Gaffigan, Key & Peele og DJ Khaled smerter sig gennem hot sauce-interviews