Hvad skal man se under Copenhagen Architecture Festival? To instruktører og en arkitekt anbefaler

Årets Copenhagen Architecture Festiva kan opleves fra 27. april til 7. maj i København, Aarhus og Aalborg. Her anbefaler Janus Metz, Kaspar Astrup Schröder og Nikoline Dyrup Carlsen, hvad du skal tjekke ud.
Hvad skal man se under Copenhagen Architecture Festival? To instruktører og en arkitekt anbefaler
'REM'

Kaspar Astrup Schröder

Dokumentaristen Kaspar Astrup Schröder var tidligere i år aktuel med dokumentaren ‘De dømtes børn’ og står bag festivalens åbningsfilm ‘Big Time’, der kommer bag facaden på stjernearkitekten Bjarke Ingels. Hans anbefalinger:

‘Concrete Love’
»Måske min absolutte favoritfilm om arkitektur. En film, der i ret underspillet Haneke-stil fortæller historien om en familie. Om kærligheden mellem tre generationers arkitekter og en kærlighedshistorie om livet, der på et tidspunkt ender. Der er mange store temaer i filmen, som med smuk musik og symbolik fangede mig første, anden og tredje gang, jeg så den«.

Køb billetter HER og læs mere om filmen HER.

‘KOCHUU’
»Hvis jeg ikke boede i Danmark, ville jeg formentlig bo på en bjergskråning i Shiga nord for Kyoto. Jeg elsker alt ved Japan og glæder mig meget til at se ‘Kochuu’. Det er en film om meget af det, som Japan og Danmark har til fælles, nemlig minimalisme og funktionalisme. Sambuichi laver spændende arkitektur, og jeg glæder mig til at møde menneskene bag«.

Køb billetter HER og læs mere om filmen HER

‘Rem’
»Det er svært at undgå Rem Koolhaas. På godt og ondt. Jeg har det ret ambivalent med hans arkitektur, måske også fordi jeg har hørt så mange historier om, hvordan han er som person. Hans søn har lavet denne film, så jeg håber, at den kan komme bag facaden, og jeg kan lære ham bedre at kende. Og måske lide ham lidt mere, for det gad jeg godt, at jeg gjorde«.

Køb billetter til visningen i Grand HER og Øst for Paradis HER og læs mere om filmen HER

‘Out of Darkness’
»Jeg glæder mig til at se denne film, og jeg håber, at den også er fyldt med håb midt i disse håbløse locations, hvor den foregår. Den er filmet steder, som jeg formentlig aldrig kommer til at besøge, og jeg håber, at filmen vil fejre menneskets evne til at overleve og finde håb«.

Køb billetter HER og læs mere om filmen HER

Copy of BigTime
‘BIG TIME’

Janus Metz, Filminstruktør 

Janus Metz har blandt andet stået bag krigsdokumentaren ‘Armadillo’ og et afsnit af ‘True Detective’, og så er han snart på vej med tennisfilmen ‘Borg’ med Shia LaBeouf. Hans anbefalinger:

‘Big Time’
»Jeg skal se denne film! Overalt i verden møblerer Bjarke Ingels lige nu vores liv med sine legesyge bygninger. Hans arkitektur kommer til at påvirke den måde, byer som København og New York vil udvikle sig og opleves for fremtiden, og hans tanker kommer til at række langt ind i vores liv. Alt sammen er resultatet af en hjerne, der kværner afsted i et imponerende og inspirerende højtryk. Og så er Kaspar Astrup Schröder en fabelagtig filmmager, som har evnerne til både at forføre visuelt og komme helt tæt på sine medvirkende«.

Køb billetter til Cinematekets visning HER, Øst for Paradis’ visning HER og Nordkrafts visning HER. Læs mere om filmen HER

‘Play’
»Som filmskaber og filmelsker bliver jeg nødt til at anbefale Ruben Östlunds ‘Play’, ene og alene fordi Östlund for mig er en af de absolut mest interessante filminstruktører i Skandinavien netop nu. Filmen er et stålhårdt portræt af en gruppe unge teenagere i Göteborg med byens rum som arena og kulisse for komplekse kulturmøder (så pågående i hele verden netop nu). Men filmen er også et nøgternt registrerende formgreb, som med sin præcision er med til at holde beskueren klaustrofobisk og nervepirrende fast«.

Køb billetter HER og læs mere om filmen HER

‘Solaris’
»Fordi denne film skal ses på et biograflærred, når muligheden er der. Tarkovskij er en billedmager som få. Filmkunsten skylder ham så meget. Ingen Lars von Trier uden Tarkovskij. Bare se den«.

Køb billetter HER og læs mere om filmen HER

‘Dream Empire’
»Europa er snart reduceret til et museum for rige asiater. Så for at indrette os på denne nye virkelighed, hvor vi både kommer til at være fattigere og ringere uddannet, kan man se ind i krystalkuglen med David Borensteins ‘Dream Empire’. Her løftes en flig af sløret for den måde, verdens største økonomi både er en altfortærende kraft og en bristefærdig boble, gennem et portræt af den kinesiske byggeindustris iscenesættelser af fantastiske drømmespil«.

Køb billetter visningen på Louisinana HER og læs mere om filmen HER

Beyond Metabolism
‘Beyond Metabolism’

Nikoline Dyrup Carlsen

Nikoline Dyrup Carlsen er stifter af tegnestuen Spacon&X, underviser på KADK samt tidligere DR-vært. Hendes anbefalinger:

CAFx SPACE10 – FREMTIDSPERSPEKTIVER
»Vi har med Spacon& X haft et tæt samarbejde med Space10, siden vi designede stedet. Space10 er et fremtidslaboratorium, der udforsker fremtidsscenarier, opsøger nybrud og innovation og skaber en større forståelse for globale udfordringer. Fredag den 28. april åbner udstillingen Never Demolish! Og lørdag 29. april er der seminar med overskriften Future Architecture Platform med debat, inspirations- og visions indlæg om arkitekturens fremtid og udfordringer globalt set, præsenteret af unge tegnestuer fra forskellige lande. Det kan kun blive godt«.

Der vil være fri entré til udstillingen Never Demolish! med tilmelding. Læs mere om udstillingen HER.

Til seminariet Future Architecture Platform, er der fri entré med tilmelding. Læs mere om det HER.

Japan mellem tradition og fornyelse
»En af mine helte, den japanske arkitekt Hiroshi Sambuichi, er kendt for at bruge stedets sanselige kvaliteter, for eksempel luft, lys og vand, som materialer i sine bygninger. Jeg har selv rejst rundt i Japan med min partner Alex Lee Hummel og besøgt mange af Sambuichis værker. Den 28. april åbner DAC for udstillingen Hiroshi Sambuichi – Moving Materials, der skildrer Sambuichis nytænkende æstetik og alternative bud på en bæredygtig arkitektur. Udstillingen sættes i perspektiv med to debatter og filmvisninger søndag 7. maj på DAC. I forlængelse heraf kan jeg stærkt anbefale at besøge Cisternerne, som netop nu har en smuk udstilling af Sambuichi«.

Køb billetter til seminariet HER og læs mere HER

Billetter til filmvisning af ‘KOCHUU’ kan købes HER. Læs mere om filmen HER

Billetter til filmenvisning af ‘Beyond Metabolism’ kan købes HER og læs mere om filmen HER

‘CPH 17/17’
»180 førsteårsstuderende fra KADK har tilsammen lavet en storbyfilm om den by, de elsker, om deres drømme og håb for en fremtid. 360 øjne, 180 stemmer, 72 locations, 17 mål for en bedre verden, én film om København: ‘CPH 17/17’. Jeg underviser selv på KADK og har stor glæde af blandt andet at undervise førsteårsstuderende. Filmen sprudler og er en interessant, personlig, eksperimenterende og hamrende aktuel skildring«.

Læs mere om filmen HER

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af