Kit Harington deler sine tanker om endnu en Jon Snow-teori, der kan blive afgørende i sæson 7

Kit Harington deler sine tanker om endnu en Jon Snow-teori, der kan blive afgørende i sæson 7

Spoilers for flere sæsoner af ‘Game of Thrones’, samt bøgerne.

Der er blot et par måneder tilbage, før vi tager hul på de sidste 13 afsnit af ‘Game of Thrones’ nogensinde. Storylinen hidtil og bevidstheden om at serien snart skal finde sin afslutning har for alvor sat gang de små grå hos fansene, der primært spekulerer i, hvordan den forestående trussel mod hele Westeros i form af en enorm hær af døde, men udødelige frosne krigere dog skal kunne overkommes.

Nogle sætter deres lid til dragemoderens Daenerys Targaryens tre ildspyende kæledyr. Andre håber, at Samwell Tarly med hjælp fra Frank Hvam finder en løsning i de gamle bøger i citadellet.

FrankHvamGoT1

Mange peger naturligvis også på at Kit Harington i rollen som Jon Snow vil redde dagen, fordi han i virkeligheden er en genfødt sagnhelt. Baggrunden for den teori skal findes i et sagn, der optræder i bøgerne, men indtil videre ikke er blevet rullet rigtigt ud i serien.

Derfor spoler vi lige lidt tilbage og krydsrefererer serien med bøgerne.

En del af folkene i Westeros – for eksempel den røde præst Melisandre og Thoros of Myr – tror på en gud, der hedder R’hllor. I deres religion indgår et sagn om en helt ved navn Azor Ahai, der i sin tid bekæmpede mørket, der indhyllede landet.

Ifølge profetien vil Azor Ahai vende tilbage, når landet igen ligger mørkt hen med den ny titel the prince who was promised. Som den opmærksomme seer måske vil kunne huske, omtalte Melisandre flere gange Stannis Baratheon (RIP) med den titel. Nu har hun imidlertid sværget troskab til en yngre model i form af ulykkeligt uvidende Jon Snow, som hun nu er overbevist om er den lovede prins.

Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Det snigende vintermørke, historien om Snows (gen)fødsel og hans indtil videre hæderlige evne til at nakke White Walkers passer rigtig fint med profetien om Azor Ahai.

I bogen ‘A Dance with Dragons’ bliver the prince who was promised omtalt således: »Når den røde stjerne bløder og mørket samles, vil Azor Ahai blive født i røg og salt for at vække drager af sten.«

I sidste sæson af ‘Game of Thrones’ var en stor del af omdrejningspunktet bekræftelsen af en populær fanteori, der gik under navnet R+L=J. Kort sagt gik teorien ud på, at Jon Snow ikke var Ned Starks bastardunge, men rettere Rhaegar Targaryen og Lyanna Starks kærlighedsbarn – altså Rhaegar+Lyanna=Jon. Det blev bekræftet i sæsonens sidste afsnit, hvor vi igennem Brans syn ser en ung Ned Stark nedkæmpe fjender foran the Tower of Joy, hvor hans søster med livet som betalingsmiddel har bragt Jon Snow til verden.

Nogle oversætter røg og salt i profetien herover som henholdvis slaget ved Tower of Joy og Lyanna Starks døende tårer i barselssengen. Den røde stjerne kan være en reference til ser Arthur Daynes sværd Dawn, der ifølge bøgerne er smedet af en falden stjernes hjerte, som dækket i blod blev stillet for fodenden af sengen, da Ned Stark kom Lyanna til undsætning.

På den anden side er der også den mulighed – som andre meningsdannere i Westeros hælder til – at Daenerys Targaryen er Azor Ahai, jævnfør dengang hun trådte ud af et bål med tre spillevende drager fra fossilerede æg.

Uanset hvad, kommer teorien nok til at spille en vigtig rolle i den næste sæson. Derfor har Huffington Post spurgt Kit Harington, hvad han mener om teorien og hvorvidt han synes, den passer på Jon Snow. Hans svar er ikke overraskende lidt kryptisk og vævende.

»Jeg tror, I bliver nødt til at vente og se, hvad der sker i år og om vi finder ud af mere om Jon«, sagde han i interviewet med Huffington Post.

»Jeg tror, Jon ville hade termen the prince that was promised. Hvis nogle henvendte sig til ham og sagde “du er the prince that was promised”, så ville han ikke give det meget opmærksomhed. Det er det, jeg elsker ved ham, så jeg er også selv ret ligeglad. Du ved, jeg synes det er det, der så godt ved ham. Han har meget lidt ego i sig.«

Så ja: Vi må vente at se. Men indtil videre er det noteret, at Kit Harington ikke blankt afviser teorien.

Læs også: ‘Game of Thrones’: Få styr på teorien om Jon Snows forældre, der kan blive afgørende for tronekampen