Årtusindets bedste film

 • Louise Mieritz:

  »Sacha Baron Cohen er vores ypperligste satiriker«

  Author
  Tekst
  Published
 • Soundvenue har bedt en lang række danske filmfolk om at kåre de bedste film fra dette årtusind. Vi annoncerer resultatet i næste uge, men her fortæller Louise Mieritz, hvorfor hun som en af de eneste har komedier med på sin liste.

  Louise Mieritz fra ‘Ditte & Louise’ mener, at komedier ofte bliver overset, når filmbranchen laver lister eller uddeler prisen. Selv har hun to på sin liste over årtusindets bedste film, ‘Brüno’ og ‘Bridesmaids’.

  »Sacha Baron Cohen er den ypperligste satiriker, vi har for tiden«, siger hun i vores video. »Hans mod er så beundringsværdigt«.

  Samtidig står ‘Bridesmaids’ som en milepæl for kvindelige komikere, fordi der endelig kom en film med et stort kvindeligt cast af kvinder, der faktisk var sjove.

  »Du har det her kæmpe cast af kvinder, som ved, at du ikke kan være sjov og holde igen på samme tid«.

  ‘Årtusindets bedste film’ er den første undersøgelse af sin slags på dansk grund. 115 har afgivet deres stemmer, og der er både instruktører, manuskriptforfattere, skuespillere, producere, fotografer, klippere, tonemestre, kritikere og festivalfolk i puljen. Blandt de medvirkende er Susanne Bier, Lone Scherfig, Joshua Oppenheimer, Mads Brügger, Roland Møller, Fenar Ahmad, Christoffer Boe, Sonja Richter, Hella Joof, Janus Metz og Ole Christian Madsen.

  • Årtusindets 25 bedste danske film

  • Årtusindets 50 bedste udenlandske film

 • Streaming uden afbrydelser

Stem på årtusindets bedste film

Giv din mening til kende

Peg på din favoritfilm fra perioden 2000-2017 – en dansk såvel som en udenlandsk – i felterne her til højre. Vi trækker lod om 1 x Samsung 40" 4K UHD Smart TV og 2 x Apple TV 4, doneret af vores temapartner Hiper, blandt alle deltagerne. Resultatet offentliggøres 24. april.