Årtusindets bedste film

 • Roland Møller:

  Tarantino har lavet årtusindets bedste film

  Author
  Tekst
  Published
 • Soundvenue har bedt en lang række danske filmfolk om at kåre de bedste film fra dette årtusind. 115 har deltaget, og vi annoncerer resultatet i næste uge. Her afslører Roland Møller sin absolutte favorit.

  Roland Møller er vild med Quentin Tarantinos skøre hjerne, hvilket er en af grundene til, at han har ‘Django Unchained’ øverst på sin liste over årtusindets bedste film.

  Han fremhæver den amerikanske instruktørs overraskende brug af hiphop i en westernfilm, som en af de ting, han elsker ved filmen.

  »Det er en actionfilm, den er underholdende, og der er endda nogle sjove ting i – hvis man har en form for sort humor«, begrunder skuespilleren yderligere sit valg.

  ‘Årtusindets bedste film’ er den første undersøgelse af sin slags på dansk grund. 115 har afgivet deres stemmer, og der er både instruktører, manuskriptforfattere, skuespillere, producere, fotografer, klippere, tonemestre, kritikere og festivalfolk i puljen. Blandt de medvirkende er Susanne Bier, Lone Scherfig, Joshua Oppenheimer, Mads Brügger, Louise Mieritz, Fenar Ahmad, Christoffer Boe, Sonja Richter, Hella Joof, Janus Metz og Ole Christian Madsen.

  • Årtusindets 25 bedste danske film

  • Årtusindets 50 bedste udenlandske film

 • Streaming uden afbrydelser

Stem på årtusindets bedste film

Giv din mening til kende

Peg på din favoritfilm fra perioden 2000-2017 – en dansk såvel som en udenlandsk – i felterne her til højre. Vi trækker lod om 1 x Samsung 40" 4K UHD Smart TV og 2 x Apple TV 4, doneret af vores temapartner Hiper, blandt alle deltagerne. Resultatet offentliggøres 24. april.