Shia LaBeoufs seneste performancekunst-projekt bliver bombarderet af trolls

Shia LaBeoufs seneste performancekunst-projekt bliver bombarderet af trolls

Shia LaBeouf er i gang med endnu et kunstprojekt – endnu engang bliver det forsøgt afsporet af politiske modstandere.

Shia LaBeouf har i de seneste år bevæget sig længere og længere ud i både performancekunst og politisk aktivisme. Det har bragt ham på kant med internettets fodsoldater fra 8chan og 4chan, der dels er uenige med ham og dels bare gerne vil se hans politiske agenda fejle.

Det blev ekstremt tydeligt, da LaBeouf sammen med sine kunstneriske medsammensvorne Nastja Säde Rönkkö og Luke Turner efter Donald Trumps indsættelse lavede en videoinstallation med titlen He Will Not Divide Us. Den blev livestreamet 24/7 fra et museum i New York, hvor LaBeoufs meningsfæller messede installationens navn, men oftere og oftere blev mål for trolls, der brugte live-sendingen på at hylde deres helte som Kek, Pepe the Frog og Hitler – til LaBeoufs tydelige misbehag. Det endte med at Shia LaBeouf blev anholdt og installationen først flyttet og senere lukket.

Nu er kunst-trioen så i gang igen med projektet #AloneTogether. Denne gang har de isoleret sig i en måned i tre forskellige, afsidesliggende hytter i Lapland med tre video-links til en hytte på kunstmuseumet Kiasma i Helsinki som den eneste kontakt til omverdenen. Her er det så meningen, at museumsgæster kan spørge de tre om alt og de til gengæld kan svare med tekstbeskeder.

Men på trods af projektets begrænsede politiske sigte er det allerede blevet forsøgt afsporet af LaBeoufs trofaste plageånder. Med afsæt i forskellige internetfora med begrænset moderation – såsom 4chan og 8chans fora for politisk ukorrekthed /pol/ – har grupper blandt andet live-trollet ham fra Kiasma, oversvømmet hashtagget på sociale medier og ikke mindst forsøgt at finde ud af, hvor han befinder sig.

Annonce

Målet for internetaktivisterne er tilsyneladende at sætte en stopper for projektet, inden der er gået en måned. Indtil videre har Kiasma højnet sikkerheden for at undgå alt right-trolls.

Projektet bliver livestreamet HER.

Læs også: Shia LaBeoufs anti-Trump-projekt lukkes ned grundet ekstrem vold – og har dermed bevist sin pointe