‘Silence of the Lambs’-instruktør Jonathan Demme bliver hyldet af alle fra Scorsese til Stephen King

‘Silence of the Lambs’-instruktør Jonathan Demme bliver hyldet af alle fra Scorsese til Stephen King
'Silence of the Lamb'

I går mistede vi en af tidens store instruktører, amerikanske Jonathan Demme.

Demme døde af kræft i spiserøret og komplikationer af en hjertesygdom i en alder af 73 år. Han har blandt andet stået bag Oscar-vinderen ‘Silence of the Lambs’, en af de bedste musikdokumentarer nogensinde, ‘Stop Making Sense’ om Talking Heads og underkendte perler som ‘Rachel Getting Married’.

Han var en ekstremt alsidig – og vellidt – instruktør, og der er ikke noget at sige til, at kolleger og venner i Hollywood nærmest falder over hinanden for at hylde ham,

Martin Scorsese skrev i går dette:

»Hver gang jeg løb ind i Jonathan, var han altid fyldt med entusiasme og glæde over et nyt projekt. Han fik så meget glæde af at skabe film. Hans film har en indre lyrik, der løfter dem fra jorden – selv historier som ‘Silence of the Lambs’. (…) Jeg elskede ham også som min ven, og for mig var han altid ung. Mine unge ven. Tanken om at han er borte, virker uvirkelig for mig«.

På Twitter viser kollegaer og venner også deres dybe respekt og sorg over tabet. Det er alle fra nabo og ven Stephen King, Tribeca Festival, ‘Moonlight’-instruktør Barry Jenkins og instruktøren Kevin Smith.

Læs også: ‘Justin Timberlake + the Tennessee Kids’: Oscar-vindende instruktørs koncertfilm er en light-affære

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af