Sir Ian McKellen takkede nej til rollen som Dumbledore af en ekstremt nobel årsag

Sir Ian McKellen takkede nej til rollen som Dumbledore af en ekstremt nobel årsag
Foto: Stuart C. Wilson/Getty Images

Ian McKellen kan skrive to af fiktionens mest velkendte karakterer, Magneto og Gandalf, på sit cv, men faktisk kunne der også sagtens have stået Professor Dumbledore fra Harry Potter-universet. Han blev nemlig tilbudt rollen som arvtager efter Richard Harris, der oprindeligt portrætterede Hogwarts-rektoren, men pludseligt døde efter indspilningen af den anden ‘Harry Potter’-film i 2002.

Da Richard Harris døde ledte de efter en anden aldrende, britisk gentleman med magisk tæft. Og hvem var mere nærliggende end sir Ian McKellen, der i 2001 første gang spillede troldmanden Gandalf i den første ‘Ringenes Herre’. Men det afslog McKellen altså af en ganske særlig årsag, har han afsløret over for BBC’s HardTalk.

Det viser sig nemlig, at Richard Harris tidligere havde kritiseret både Ian McKellen (og Derek Jacobi og Kenneth Branagh) og kaldt ham »teknisk strålende, men passionsløse«, hvilket afholdt McKellen fra at tage rollen.

»Da de ringede mig op og spurgte om jeg ville være interesserede i at være med i ‘Harry Potter’-filmene, sagde de ikke i hvilken rolle. Jeg regnede ud, hvad de tænkte og det kunne jeg ikke… Jeg kunne ikke overtage rollen fra en skuespiller, som jeg vidste ikke sagde god for mig«, forklarede han til BBC.

Uanset om der også skulle ligge lidt såret stolthed bag beslutningen, viser det rimelig meget gentleman-format fra McKellens side at han ikke – netop for at trodse Harris – sagde ja til en filmfranchise i millionklassen.

Richard Harris’ Dumbledore-karakter blev i stedet overtaget af Michael Gambon i de sidste seks film.

Læs også: Ian McKellen takkede nej til at spille Gandalf-præst til Facebook-bryllup

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold