‘The Last Jedi’ og ‘The Force Awakens’-trailerne sammenlignet side om side er slående ens

‘The Last Jedi’ og ‘The Force Awakens’-trailerne sammenlignet side om side er slående ens

‘Star Wars: The Force Awakens’ blev både rost og udskældt for dens evne til at spille på sagaens tidligere installationer. Fans klappede i poterne over dens tydelige nik til ‘Star Wars: A New Hope’, kritikerne vrængede af den for at være en 1:1-kopi. Den begrænsede kritik der var af den afledte film ‘Rogue One: A Star Wars Story’ gik også på, at det var en lidt for indforstået fan-prut i universet til at være en god film.

Efter ‘Star Wars’-franchisen er blevet overtaget af Disney, er der tilsyneladende blevet indarbejdet et mantra om genkendelighed i alt, hvad de laver. Det lader i al fald til også at være tilfældet med teaseren til ottende kapitel i serien, ‘The Last Jedi’.

I hvert fald kan hvert skud i teaseren, der landede i forbindelse med en fem dage lang ‘Star Wars’-fejring i Orlando, spejles direkte i trailere og teasere til ‘The Force Awakens’. Selvom rækkefølgen er choppet op, er ‘Star Wars’-æstetikken og opbygningen i traileren slående:

Folk med elefanthukommelse vil nok huske, at den anden teaser for ‘The Force Awakens’ dengang satte rekorden for flest visninger for en filmtrailer på YouTube i løbet af 24 timer med 30,65 millioner afspilninger. ‘The Last Jedi’s anden teaser skal dog passere nogle helt andre tal, da statistikkerne er begyndt at samle tal på tværs af YouTube, Twitter og Facebook.

Læs også: Afdøde Carrie Fisher skulle formentlig have stor rolle i indtil flere ‘Star Wars’-film